in , , , ,

BAM: Facebook experimenteert met gebruikers en maakt hen opzettelijk somber

4461019149 1b4094d78b facebook1

Facebook heeft een experiment uitgevoerd onder honderdduizenden gebruikers. Een team van medewerkers keek hoe mensen reageerden op een nieuwsfeed waar positieve of negatieve posts de boventoon voerden. De gebruikers waren niet op de hoogte van het experiment.

Een wetenschappelijke verslaglegging van het uitgevoerde experiment verscheen in het tijdschrift PNAS. Facebook deed zijn studie onder in totaal 689.003 personen, die daar niet van op de hoogte waren en willekeurig zijn geselecteerd. De medewerkers van Facebook experimenteerden met de weergave van posts in de nieuwsfeed van de gebruikers die in de studie waren opgenomen.

Er werden twee experimenten tegelijkertijd uitgevoerd: één waarbij de hoeveelheid negatieve posts in de nieuwsfeed van een individuele gebruiker werd verminderd en één waarbij de hoeveelheid positieve posts in de nieuwsfeed werd verminderd. Negativiteit en positiviteit werden gemeten aan de hand van steekwoorden, waarvoor speciale software werd gebruikt.(Tweakers).

Als je dus in een week in januari 2012 alleen foto’s van dode honden of ongelooflijk schattige baby’s zag, ben je misschien onderdeel van de studie geweest. Nu dat het experiment openbaar is, is de stemming van mensen over de studie zelf het best te omschrijven als “gestoord.”

Of dat zo maar mag: het kortste antwoord is ‘ja’. Als je Facebook gebruikt geef je aan Facebook voor van alles toestemming. Ook voor het selecteren van de berichten die je ziet.(wel.nl)

Photo by boltron- cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1396733239 2ff38391b7 bankrun e14214943192761

Arrestaties Bulgarije om run op banken

5926559576 9f486c4225 bankrun1

Daar gaan we weer: Brussel steunt Bulgaarse banken