BAM: Nieuwe Brusselse EU naheffing à 446 miljoen euro

Minister Dijsselbloem meldt een nieuwe naheffing uit Brussel: Nederland moet 446 miljoen euro betalen.

De minister van Financiën schrijft dat vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Vorig jaar kreeg het kabinet door de Europese Commissie een netto naheffing van 643 miljoen opgelegd. Die leidde tot verbazing bij het kabinet en tot grote ophef in de Tweede Kamer.

Lees verder bij de Bron: BNR Nieuwsradio

Conclusie van de Ali Abacus en de veertig EU-rovers: ons bruto nationaal inkomen was tussen 2011 en 2014 groter dan vooraf berekend. Geen vergissing van de bank in ons voordeel, lappen zullen we. De naheffing is verder zo transparant als de Berlijnse Muur. Het kan zijn dat Juncker gewoon drie puppies van een flat heeft gesmeten op een cijferveld en de drie cijfers waar ze uit elkaar zijn gespat achter elkaar heeft gezet, keer een miljoen. Weten doen we het nooit, want er komt geen volksvertegenwoordiging meer bij kijken. De EU is van oorsprong bedoeld om de economie van lidstaten te stimuleren, maar als je economie het nu beter doet dan verwacht, komen ze je geld halen. En dan nu de punchline. In totaal draagt Nederland dit jaar 7,8 miljard euro af aan de EU.

Lees verder bij de Bron: GeenStijl

LOL want hebben niet te willen: Kamer wil ander systeem EU-begroting

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de EU-begroting op de schop gaat. Dat moet voorkomen dat EU-landen weer geconfronteerd worden met enorme bijbetalingen of naheffingen. VVD, PvdA en D66 pleiten daar voor, in reactie op de nieuwe naheffing die Nederland aan Brussel moet betalen.

VVD-Kamerlid Mark Harbers noemt het goed dat het kabinet de naheffing zag aankomen en er al geld voor gereserveerd had. ,,Nabetalingen blijven moeilijk uit te leggen, de VVD wil daarom dat de huidige systematiek aangepast wordt en ziet gelukkig dat er nu ook initiatieven toe worden genomen.”

Ook de PvdA wil dat de begroting op de schop gaat. ,,De begroting moet duidelijker en voorspelbaarder. Het moet afgelopen zijn met het onnavolgbare Europese circus van bijbetalingen, naheffingen en teruggaven”, aldus Kamerlid Henk Nijboer.

Consequentie

D66-Kamerlid Wouter Koolmees vindt dat het systeem niet meer valt uit te leggen aan de burger. ,,Deze begrotingssystematiek moet echt op de schop. De naheffing klopt volgens de regels, maar we moeten echt naar een transparanter en voorspelbaarder systeem.”

Lees verder bij de Bron: Beurs.NL 

 

En dat van het land dat geen geld over heeft voor de oudjes(die dit land hebben opgebouwd) en de zwakkeren maar wel geld te over heeft voor de stroom geluks assielzoekers en die geweldige EU #STOPHOUOP

Waar wachtlijsten van 12 jaar normaal zijn voor een huurwoning en op dit moment wel huizen kan bouwen.

Hoe zit het eigenlijk met Griekenland tegenwoordig? Horen we weinig meer van.

  • 67
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef jouw mening

Close