in

Merkel op weg naar machtsovername? Een staatsgreep in Europa?

12953082784 f38dd67d90 angela merkel

Het EU-Gedrocht, Angela's privat speeltuin, begint zijn werkelijke gezicht te tonen. Terwijl in nog braaf gezongen wordt dat géén lid zal worden van de EU schijnen ze in Istanboel een heel ander liedje te zingen.

Toetreding van Turkije tot de EU
wil zich inzetten voor een versnelling van de gesprekken over toetreding van Turkije tot de EU.

Ruilhandel
is in Turkije om die wens kracht bij te zetten. Turkije wil in ruil een soepeler visumbeleid en geld van de EU. Verder wil het land dat gesprekken over toetreding tot de EU worden versneld. Merkel zegde toe zich sterk te maken voor die eisen.

• Steun aan soepeler visumbeleid Turkije
• Versnelling gesprekken toetreding EU

Meer referendums
Waar staat Nederland hierin? Daar hebben wij Nederlanders toch zelf ook wel iets over te zeggen? Of laten de ruggengraatloze bestuurders in Den Haag het weer afweten tegen ons? De kiezer. En verzinnen ze weer een nieuwe EU Mantra? De EU Staat toch voor vrij handelsverkeer binnen een bepaalde regio? En meer zou het niet zijn toch? Net zoiets als het handelsverdrag met Oekraïne? Waar zojuist een referendum over af is geroepen. Ze hebben ons de burgers een soort van veto afgegeven. Een rem toch zeker op besluitvorming die ons allemaal aangaat. Waar het Brussel aangaat.

Wij Nederlanders hebben aangetoond dat er een rem op Europese besluitvorming kan worden gezet. En Turkije is wat ons gekozen parlement betreft een afgelopen zaak. Een dood spoor. Daar kan Merkel niet zomaar overheen walsen. En probeert ze het toch dan zijn er altijd nog de burgers van Nederland die zoiets wel uitmaken, binnen onze nationale grenzen die je weliswaar niet ziet maar die beslist nog steeds bestaan.

Een ware doe je met zijn allen. Misschien wordt het tijd ons politieke stelsel tegen de loep te houden en een andere, meer democratische weg in te slaan. De stem van het volk écht laten gelden. Want belangrijke alledaagse vraagstukken zijn niet te in gewikkeld om te begrijpen maar dat kun je alleen weten als je onderdeel van zulke vraagstukken bent. Maar belangrijker. Wij zijn geen Duitsers.

De grenzen op slot om in ieder geval zoveel mogelijk van wat nog niet binnen is buiten te houden. En wat er al is beter te kunnen controleren. Zelfs de chef van de Duitse politie roept al op tot een hek tussen Duitsland en Oostenrijk. Dan zijn de rapen toch wel gaar aan het worden. Het kán altijd gekker worden.

Iedereen spreekt elkaar tegen. Er is totale paniek. Het lijken wel scenes uit apocalyptische films. Een uitbraak van een dodelijke ziekte. Zombie Holocaust. De simpele oplossing die helemaal niet simpel mocht zijn lijkt het hem uiteindelijk toch te gaan worden. De grenzen gaan op slot. Zelfs tussen EU-landen.

In Nederland inmiddels proberen ze het op een andere boeg te gooien om maar vooral de PVV te kunnen veroordelen zonder zelf een oplossing te hebben. Tenzij ze die gebruiken die Geert Wilders inmiddels al langere tijd aandraagt. Nee de PVV en Wilders' populariteit zouden schadelijk zijn voor de handelsbetrekkingen. Met wie? Dat wordt er niet bijgezegd. De onrust en ontevredenheid broeit onder de bevolking. En niet alleen in Nederland. En de burgerlijke ongehoorzaamheid. Het is over en uit met het politieke establishment.

Op de straten wordt je allang niet meer voor racist, islamofoob (wat dat ook betekenen mag), bruinhemd of fascist uitgemaakt als je je ongenoegen uit. Sterker nog, beide kampen rijken elkaar meer en meer de hand. Zien dat dit niet meer verder kan. Het establishment is blind en ziet het niet. Soms lijkt het erop dat ook in Nederland de media de mond gesnoerd worden wat betreft voorvallen met asielzoekers en vluchtelingen. Er wordt minder gerapporteerd maar het aantal incidenten stijgen als je de onafhankelijke kanalen en Twitter moet geloven. En worden grimmiger.

video is verwijderd

 

Iemand liegt er. Of verzwijgt toch minstens zaken. Het is niet moeilijk voor te stellen waar dit allemaal toe gaat leiden. Dit kán niet goed aflopen. De burger heeft er genoeg van. En het heeft niets met Islamofobie te maken, wat dat ook moge betekenen, het heeft met leefomstandigheden te maken. Niet willen afglijden naar hetzelfde niveau als hen die wij binnenhalen alleen maar omdat we ze dan kunnen binnenhalen.

Lees verder bij de Bron: Time2Wakeup!

Photo by DonkeyHotey cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2015 06 11 15 34 00.eu strop 02a e1461744767403

BAM: Nieuwe Brusselse EU naheffing à 446 miljoen euro

2106283062 981ae59fda CERN LHC

Belanden wij aankomende week via de CERN deeltjesversneller in een parallel universum?