in , , ,

Bankrun? Banken sturen extra cash naar Schotland

5793149215 794614378a bankrun1

Britse banken hebben de laatste weken miljoenen ponden aan bankbiljetten overgebracht naar de banken in Schotland, een maatregel die bedoeld is om een plotselinge stijging van de vraag naar contant geld op te vangen. De banken vrezen dat meer mensen geld op zullen nemen van hun rekening, indien Schotland vandaag vóór onafhankelijkheid van Schotland stemt.

Bronnen vertellen aan The Independent dat er de afgelopen weken al voorbereidingen getroffen zijn om te voorkomen dat bankautomaten op vrijdag leeg raken. Men verwacht dat een aantal spaarders geld van de rekening zal halen, om dat vervolgens weer bij een Britse bank te parkeren.

Banken in Groot-Brittannië zien tot op heden nog geen tekenen van een toename in het aantal opnames van banktegoeden. De Bank of England heeft desondanks aangegeven dat de spaartegoeden van de Schotten de komende 18 maanden gegarandeerd zijn.

Toch nemen de banken liever het zekere voor het onzekere, door nu alvast extra geld in de bankautomaten te stoppen. Banken in Schotland hebben hun klanten ervan verzekerd dat er geen reden tot zorg is.

Lees verder via Marketupdate.

 

Foto via The Library of Congress

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14660107226 a54e510ced mh171

Daar is ie dan: MH17 Analyse door ‘Russische Unie van ingenieurs’ met opzienbarende conclusies

9440933809 d2d620877f censuur1

Nederland op weg naar totaalcensuur