in , , ,

Begin bij de basis af te breken: Bijstandsgerechtigde gaat er op achteruit

Mensen in de bijstand gaan er dit jaar flink in op achteruit. Hoeveel een bijstandsgerechtigde moet inleveren varieert van enkele 's tot enkele tientjes per maand en hangt af van gemeentelijk beleid. Dat meldt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Zorgelijke ontwikkeling

Reden voor de daling zijn de , de veranderingen in de toeslagen, de hervorming van de kindregelingen en de hogere zorgpremie. Het Nibud noemt de daling in koopkracht een zorgelijke ontwikkeling omdat gezinnen op bijstandsniveau al structureel geld tekort komen. Hierdoor is een koopkrachtdaling moeilijk op te vangen.

Gemeentelijke vrijheid

Huishoudens met zorgkosten moeten waarschijnlijk extra inleveren. Met de overgang van de AWBZ naar de zorgverzekeringswet en de Wmo wordt minder vergoed. Gemeenten hebben vrijheid in het bepalen hoe ze de zorg handen en voeten zullen geven.

Lees verder via Binnenlands Bestuur.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dat je het durft op te gooien: Verplichte anticonceptie bij onbekwamen?

Van liberalisering naar dictatuur in de zorg, in Apeldoorn gebeurt het