in

Bezitters zonnepanelen benadeeld door sommige energieconcerns

Veel consumenten met zonnepanelen op hun dak krijgen bij de jaarafrekening aanzienlijk minder terug van hun energiebedrijf dan zij hadden verwacht. Het gaat vooral om klanten van Delta, Electrabel, Energiedirect.nl en de Nederlandse Maatschappij (NLE), meldt Gaslicht.com.

Volgens de vergelijkingssite hebben deze energiebedrijven een maas in de gevonden, waardoor klanten jaarlijks tientallen tot honderden 's kunnen mislopen. Zij komen daar vaak pas bij de jaarafrekening achter.

„Wij krijgen veel vragen en klachten van mensen met zonnepanelen die gebruikmaken van dag- en nachtstroom”, zegt oprichter Ben Woldring van Gaslicht.com. Deze consumenten leveren overdag overtollige stroom van hun zonnepanelen aan hun energiebedrijf, maar nemen 's avonds en 's nachts juist weer af van hun stroombedrijf.

Energieleveranciers mogen zelf bepalen hoe zij de stroom van de zonnepanelen verrekenen met deze klanten. „Sommige leveranciers strepen alle opgewekte energie weg tegen alle verbruikte stroom. Maar Delta, Electrabel, Energiedirect.nl en NLE kiezen er voor om het verbruik apart te salderen voor de piek- en dalperiode.

via Telegraaf.nl.

Foto via cquarles


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Last van oorsuizen? Drink koffie!

Idioterie: Steeds meer Nederlanders werken tijdens vakantie