in , , ,

‘Bij overtreden avondklok tot €8700 boete of half jaar cel’

gevangenis 1572596767
Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Gisteravond sprak korpschef Henk van Essen in talkshow Op1 ferme taal: “De avondklok is niet voor niets ingevoerd. De fase van waarschuwen laten we op dit moment achter ons. Als je op straat bent en je hebt er geen geldige reden voor, en je moedwillig de regels overtreedt dan krijg je een bekeuring.”

De richtlijn is 95 , maar fractievoorzitter van de Kees van der Staaij wees erop dat je volgens de tot een half jaar in de gevangenis gezet kunt worden of een boete van 8700 euro kunt krijgen als je je niet aan de regels houdt.

“Geeft dit niet aan dat wij met heel vergaande wetgeving te maken hebben?” vroeg Van der Staaij tijdens het debat over de avondklok aan minister Grapperhaus van en Veiligheid.

“Hoe vindt u het eigenlijk als minister om niet terug te vallen op een wet die er is voor de aanpak van de publieke , maar op een noodwet die gaat over heel grote openbare orde- en veiligheidsproblemen?”

Oude noodwet

“We hebben een groot veiligheidsprobleem. Wat het kabinet betreft, zitten we in een ernstige situatie,” zei . Hij voegde toe dat je normaal gesproken een boete van 95 euro krijgt als je zonder geldige reden buiten bent, maar dat je moet rekenen op ‘hogere straffen' als je bijvoorbeeld gaat frauderen of valsheid in geschrifte pleegt.

Van der Staaij benadrukte dat …

Lees verder bij de bron: Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
a8116e3881b6f186e336d46b 640 voetbal

Nieuw onderzoek: Rubberkorrels op sport’gras’velden nog kankerverwekkender dan aangenomen

vaccin holocaust 02 social media

Met je vaccin gedram: ‘Nederland heeft ruim 2,3 miljoen mensen met natuurlijke antistoffen’