in , , ,

‘Bij overtreden avondklok tot €8700 boete of half jaar cel’

Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Gisteravond sprak korpschef Henk van Essen in talkshow Op1 ferme taal: “De avondklok is niet voor niets ingevoerd. De fase van waarschuwen laten we op dit moment achter ons. Als je op straat bent en je hebt er geen geldige reden voor, en je moedwillig de regels overtreedt dan krijg je een bekeuring.”

De richtlijn is 95 euro, maar fractievoorzitter van de SGP Kees van der Staaij wees erop dat je volgens de wet tot een half jaar in de gevangenis gezet kunt worden of een boete van 8700 kunt krijgen als je je niet aan de regels houdt.

“Geeft dit niet aan dat wij met heel vergaande wetgeving te maken hebben?” vroeg Van der Staaij tijdens het debat over de avondklok aan minister Grapperhaus van en Veiligheid.

“Hoe vindt u het eigenlijk als minister om niet terug te vallen op een wet die er is voor de aanpak van de publieke gezondheid, maar op een noodwet die gaat over heel grote openbare orde- en veiligheidsproblemen?”

Oude noodwet

“We hebben een groot veiligheidsprobleem. Wat het betreft, zitten we in een ernstige situatie,” zei Grapperhaus. Hij voegde toe dat je normaal gesproken een boete van 95 krijgt als je zonder geldige reden buiten bent, maar dat je moet rekenen op ‘hogere straffen’ als je bijvoorbeeld gaat frauderen of valsheid in geschrifte pleegt.

Van der Staaij benadrukte dat …

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL regering achter NWO ...
Gast
9 maanden geleden

Als dit geen dictatuur is wat dan wel? Een bevolking nu al een jaar in gijzeling houden terweil daar geen enkele goede reden voor bestaat is schandalig. Van alle kanten zijn er wetenschappelijke rapporten die met bewijzen komen dat het CV niet meer is dan influenza. dat het virus niet dodelijker is dan gewoon influenza, dat CV prima te gezen is met HCQ.
De schade die door de overheid wordt aangericht loopt in de tientallen miljarden en nog niet meegerekend de schade die mensen wordt aangedaan.
Het is een schande en deze regering zal daar op worden aangesproken en zullen de prijs betalen !!!

MachiVelli
Gast
8 maanden geleden

de heersers hebben al.op
11 september de burgers. Hun vrijheid ontnomen

Rutte.heeft dit vertaald in 12 jaar strippen

MachiVelli
Gast
8 maanden geleden

rechters wist je niet
Rechters zijn trekpoppen van de politiek

Rechters zijn dus partijdig

Nieuw onderzoek: Rubberkorrels op sport’gras’velden nog kankerverwekkender dan aangenomen

Met je vaccin gedram: ‘Nederland heeft ruim 2,3 miljoen mensen met natuurlijke antistoffen’