in ,

De bitcoin, digitaal wonderbetaalmiddel of zeepbel?

bitcoin 2007769 1280

De sterke koersstijging van de digitale munteenheid bitcoin heeft het onderwerp ‘cryptocurrencies’ onder de aandacht van beleggers gebracht.

Menig speculant loopt het water in de mond bij het zien van zulke winsten. De verleiding mag groot zijn, de risico’s zijn dat ook.

In een jaar tijd is de waarde van de bitcoin met maar liefst een factor acht gestegen. In augustus dit jaar is de digitale munt door de grens van 4000 dollar geschoten. En de opmars ging gestaag verder, waarbij er op internetfora enthousiast werd gediscussieerd over de waarde die de munt aan het eind van 2017 zal hebben.

In 2010 werd de waarde van de digitale munt zelfs nog in centen geteld. Een veelvuldig aangehaalde anekdote is de Amerikaan die in dat jaar 10.000 bitcoins beloofde aan diegene die hem een pizza zou leveren, om de eerste aankoop met de destijds nog obscure munt te kunnen bewerkstelligen. Het lukte.

Voor zijn bitcoins, toen zo’n 40 dollar waard, kreeg hij twee pizza’s. Op 24 augustus 2017 zouden deze bitcoins zo’n 36 miljoen euro hebben opgebracht. De duurste pizza’s ooit.

Lees verder bij de Bron: Bank Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kernbom washington

Over de desinformatie verspreidende verslaggevers

linux hacker 860x450

Verzoek tot referendum over de sleepwet in definitieve fase