in ,

Brief aan jou: Een grimmig wetsvoorstel | ons land in een ontluisterende situatie…

Beste medeburger,

Wat een half jaar geleden nog ondenkbaar was staat nu pal voor ons: de Nederlandse rechtsstaat bungelt aan een zijden draadje. Grondrechten en democratie staan op een hellend vlak. Niet vanwege het virus maar door de toenemende overheidscontrole en de desastreuze rol van de media. Voor ‘onze volksgezondheid’ worden wij steeds meer in een keurslijf van regels gedwongen.

Verbazingwekkend weinig mensen zijn op de hoogte van de inhoud en de vergaande gevolgen van de aanstaande Noodwet (of Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19). Een zeer ingrijpend wetsvoorstel dat ieder van ons direct zal raken. Dit heeft zich sinds WO-II niet meer voorgedaan. De term ‘tijdelijk’ is misleidend. Halen wij hiermee het paard van Troje binnen?

In dit voorstel wordt de ‘anderhalvemetersamenleving’ wettelijk (!) vastgelegd en kan een overtreding buitensporig worden bestraft. Ook op vele andere manieren worden onze grondrechten onaanvaardbaar beperkt. We zien overigens wereldwijd een toenemende machtsconcentratie en een sterke inperking van burgervrijheden. Deze ontwikkelingen ervaren wij als zeer verontrustend. Waakzaamheid is geboden.

Op woensdag 7 en donderdag 8 oktober a.s. wordt in de Tweede Kamer over het wetsvoorstel gedebatteerd en kan het in stemming worden gebracht. Op dit moment zou een meerderheid in de kamer het voorstel steunen. Gezien de inhoud zou dat verbijsterend zijn.

Omdat de media het goeddeels lieten afweten, voelden wij ons genoodzaakt om u te informeren over de kernpunten van de wet en de concrete gevolgen. Omdat de Noodwet en zes maanden coronabeleid onlosmakelijk zijn verbonden, komen beide in de brief aan bod. Zie hiervoor de bijgevoegde open brief ‘burgers aan burgers’. Wij nodigen u van harte uit om de brief te lezen, en de inhoud ervan met zoveel mogelijk anderen te delen. 

Met vriendelijke groet,
Burgers voor Opheldering

Nederland, 6 oktober 2020

BRIEF AAN ALLE NEDERLANDERS

Het worden twee historische dagen woensdag 7 en donderdag 8 oktober a.s. wanneer in het parlement over een ongekend wetsvoorstel wordt gedebatteerd. Gepresenteerd als een ‘tijdelijk wetje’ dat in de plaats moet komen van het onwettige en opgerekte regime van noodverordeningen, maar waarmee we niet denkbeeldig een ‘paard van Troje’ binnenhalen. Het gaat dan over de ‘Noodwet’ of ‘Spoedwet’ of ‘Coronawet’.

Het voorstel ademt een sfeer die we sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer hebben meegemaakt. Voordat we dieper ingaan op dit wetsvoorstel – verderop in deze brief – formuleren wij allereerst een belangrijke en centrale vraag die maar steeds niet wordt gesteld, laat staan beantwoord en luidt: Waarom laten verantwoordelijke instanties tot op de dag van vandaag na om een feitelijke en heldere onderbouwing te geven voor de aanhoudende maatregelen?

Lees verder…

Lees verder bij de bron: Earth Matters


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EC wil Balkanlanden EU in rommelen met miljardeninvesteringen voor snelwegen en digitale economie

Gaan banken binnenkort verdwijnen?