in , , , ,

Burgerinitiatief in Roemenië om traditionele familie te beschermen

In Roemenië loopt een burgerinitiatief om via referendum de grondwet aan te passen en er expliciet in te zetten dat een familie op een relatie tussen man en vrouw is gebaseerd. De mogelijkheid om dit via een referendum te kunnen aanpassen is inmiddels door Kamer van Afgevaardigden (gelijk aan de NL’se Tweede Kamer) goedgekeurd. De sociaaldemocratische bestuurspartij van het land heeft het voornemen nog in de herfst van dit jaar de vraag over de herdefiniëring van de familieregel in de grondwet voor te leggen aan de bevolking.

Dit burgerinitiatief voor een referendum werd door maar liefst 3 miljoen inwoners van het land ondertekend. De organisatie hierachter is de ‘Coalitie voor de Familie’ en het gaat hen specifiek om het aanpassen van een artikel in de grondwet over de definitie van de familie. In de huidige vorm is de familie namelijk; “vastgesteld op het vrijelijk aangaan van een huwelijk tussen consorten”. Het woord consorten heeft een ruim begrip en kan gemakkelijk als iets anders worden opgevat dan een relatie tussen man en vrouw.

De initiatiefnemers zijn heel duidelijk dat men met deze definitiewijziging elke mogelijkheid tot het homohuwelijk wil blokkeren. Dat is niet zonder reden, want de landen in hebben een zeer agressieve en gepolitiseerde homolobby. Roemenië zit sinds het jaar 2007 bij de Europese Unie en is met 32 zetels in het vertegenwoordigd. O.a. de Europese instellingen worden ingezet om het traditionele huwelijk en families in landen te ondergraven.

Het is dan ook niet raar te denken dat de EU dit referendum negatief zal beoordelen. De voorzitter van de Roemeense Kamer van Afgevaardigden Liviu Dragnea liet daarop weten; “Ik ben er enkel in geïnteresseerd dat vanuit het land zelf een serieus signaal is gegeven. Omdat ik een Roemeen ben wil ik dat dit besluit door de Roemenen wordt genomen en niet door iemand anders.”

Lees verder bij de Bron: REACT


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
onno
3 jaren geleden

Dat willen die schijterige Calvinisten niet. Die groep aanbid de bestuurlijke criminelen
.,
En de Liberalen al helemaal niet.
Die laatste groep willen van Nederland een Hoerenkast annex casino maken ‘cq uitbreiden
.
“Eigen verantwoordelijkheid ‘onder de naam participatie

Nieuwste leugen Europese elite: AZC’s vergelijken met Nazi concentratiekampen

Elke oorlog is een bankiersoorlog, overtuig u zelf!