in

Burgers kansloos in geldruzie met bedrijf (met DSW voorbeeldje)

De 'gewone man' is vrijwel kansloos als hij in een financieel conflict belandt met een zakelijke partij, zoals een bedrijf of verzekeringskantoor. Als het tot een gang naar de komt, valt het oordeel vrijwel altijd uit in het voordeel van het bedrijf. Vaak is een onterechte rekening betalen nog voordeliger dan de strijd aangaan.

Dat constateert de Consumentenbond na langdurig onderzoek en bijwonen van verschillende rechtszaken. ”Het zijn vrijwel altijd zakelijke partijen die een deurwaarder inschakelen. Voor consumenten is dat simpelweg te duur. En de afgevaardigden van de deurwaarderskantoren lopen de deuren van de rechtbanken plat, kennen de kantonrechter vaak al voordat de zitting begint en spreken elkaars, juridische, taal”.

Tijdens het bijwonen van de rechtszaken stuitten de onderzoekers van de Consumentenbond op schrijnende gevallen. Zo werd een man veroordeeld voor het betalen van een rekening van 88 die hij gewoon al had voldaan en diende hij tevens van de rechter honderden euro's te betalen voor - en deurwaarderskosten.

 

Lees verder via metronieuws.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Helmplicht lobby van de ANWB luidt noodklok over verkeersveiligheid

Of alle burgers even wil meebetalen voor Groningen debakel, GroenLinks: solidariteitsbijdrage op gas