in

Burgers kansloos in geldruzie met bedrijf (met DSW voorbeeldje)

De ’gewone man’ is vrijwel kansloos als hij in een financieel conflict belandt met een zakelijke partij, zoals een bedrijf of verzekeringskantoor. Als het tot een gang naar de rechter komt, valt het oordeel vrijwel altijd uit in het voordeel van het bedrijf. Vaak is een onterechte rekening betalen nog voordeliger dan de strijd aangaan.

Dat constateert de Consumentenbond na langdurig onderzoek en bijwonen van verschillende rechtszaken. ”Het zijn vrijwel altijd zakelijke partijen die een deurwaarder inschakelen. Voor consumenten is dat simpelweg te duur. En de afgevaardigden van de deurwaarderskantoren lopen de deuren van de rechtbanken plat, kennen de kantonrechter vaak al voordat de zitting begint en spreken elkaars, juridische, taal”.

Tijdens het bijwonen van de rechtszaken stuitten de onderzoekers van de Consumentenbond op schrijnende gevallen. Zo werd een man veroordeeld voor het betalen van een rekening van 88 euro die hij gewoon al had voldaan en diende hij tevens van de rechter honderden euro’s te betalen voor - en deurwaarderskosten.

 

Lees verder via metronieuws.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Machiabeli
2 jaren geleden

Of je nu wel of niet bij de Rechtbank komt ‘maakt feitelijk geen verschil ‘ook niet in wel/ niet ontvankelijk. In beide gevallen ben je de klos. Er word voorts niets [Wettelijk] getoetst -en wordt bij beroep niet naar de inhoud van een zaak gekeken. Toetsen kan heden kan niet meer -dir door gebruik van een “gebrekkig” formeel systeem. Voorts is kokerdenken bij de rechtbank geen uitzondering. Er staat meestal al bij voorbaat vast hoe de uitspraak zal luiden, De ervaring leerr men verzint een bestuurlijke drogreden om naar een uitspraak te sturen, Alle uitspraken blijven immers binnenskamers -alle binnen Nederland. Daar horen valsheid in geschrifte –bedrog en diefstal ook bij. Personen binnen de rechtspraak hoeven aan elkaar geen verantwoording af te leggen, Dat ligt besloten in dit criminele rechtsysteem. Omdat rechterlijke uitspraken binnen een gesloten collusie systeem vallen -krijgt de goed bedoelende burger vanwege deze Gang van zaken -en gebruik gebrekkig formele systeem [meestal ongelijk. Binnen Nederlamd is elke rechterlijke organisatie onderdeel van dit ‘gesloten’ ‘vriendjes systeem

Helmplicht lobby van de ANWB luidt noodklok over verkeersveiligheid

Of alle burgers even wil meebetalen voor Groningen debakel, GroenLinks: solidariteitsbijdrage op gas