in , , ,

Cameratoezicht Leiden Centraal met 5 jaar verlengd wegens “terrorismedreiging”, weg privacy

De vanwege geplaatste ’s bij Leiden Centraal zullen ook de komende 5 jaar blijven hangen en door de gemeente worden gefinancierd, zo heeft de gemeenteraad beslist.

In eerste instantie was tegen het verlengen van het cameratoezicht, maar de partij ging uiteindelijk overstag, ook de CU, GL, en waren kritisch, onder andere omdat het nut en noodzaak nooit zijn aangetoond, de impact op de en de kosten die hierbij komen kijken.

Bij het plaatsen van de camera’s in 2010 werd gesteld dat het systeem ook voor de handhaving van de openbare orde en het opsporen van strafbare feiten kon worden gebruikt, maar dat de primaire reden de terrorismedreiging was.

Volgens de burgemeester zijn de camera’s nog steeds voor dat doel nodig (pdf). De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, dat de kosten van de camera’s de afgelopen jaren betaalde, gaat hier echter nu mee stoppen.

Afgelopen donderdag erkende de burgemeester in een raadsvergadering dan ook dat er geen bewijs is dat cameratoezicht bijdraagt aan de veiligheid.

CDA, PvdA en VVD waren echter uitgesproken voor het cameratoezicht. Wat betreft het onderwerp privacy is er volgens CDA-raadslid Roeland Storm sprake van een achterhoedegevecht.

“Iedereen hier heeft een smartphone op tafel liggen”, merkte hij op. “Als u zich echt zorgen maakt over privacy, ga dan met en in gesprek. Want die camera’s zijn een zeer klein onderdeel van de privacy-aantasting.”

Even later stelde Storm nog: “Het CDA vindt hoe meer camera’s er zijn hoe beter.”

Alles bij de bron; Security

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lux-leaks: De klokkenluiders van geheime belastingafspraken staan opnieuw voor de strafrechter

Gegraai met Waddenzee gas: PvdA-baantjesmotor lobbyende fossiele politici