in

Chantage van banken als GB EU verlaat: ‘Banken VS bereiden vertrek uit Londen voor’

Grote Amerikaanse treffen voorbereidingen om diverse Europese activiteiten uit Londen te verhuizen als Groot-Brittannië zou besluiten uit de te stappen.

Volgens betrokkenen rond Bank of America, Citigroup en zou vooral worden overwogen activiteiten te verhuizen naar Ierland. Een van hen liet weten al aan de uitwerking van concrete plannen te werken.

Veel Amerikaanse en Aziatische banken hebben hun Europese activiteiten in Londen gevestigd, waarmee ze direct toegang hebben tot de 27 andere -lidstaten. Mochten de Britten besluiten uit de EU te stappen, dan zouden die toegangsrechten naar verwachting verdwijnen.

Premier David Cameron heeft de Britten een referendum over het lidmaatschap van de EU beloofd, als hij volgend jaar de Lagerhuisverkiezingen wint.

De Amerikaanse bankiers maken zich niet alleen zorgen over de gevolgen van zo'n referendum, maar kijken ook naar de vorming van de Europese bankenunie.

via nu.nl.

Foto via mattbuck4950


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Afgewenteld op de armen: ‘Directe schuldencrisis voorbij’

Geld klotst tegen de plinten: Kamerleden brengen werkbezoek aan Vietnam