in ,

Covid-vaccin toevalligheden: EMA-voorzitter was jarenlang lobbyist voor Europa’s grootste farmaceutische organisatie

wereld slavernij.vaccinaties 02a 500x300 1
via Xandernieuws.net

Emer Cooke, de voorzitter van het Europees Geneesmiddelenbureau, werkte jarenlang voor de EFPIA, de lobbyorganisatie van de grootste Europese farmaceutische bedrijven. Een lid van de Nationale Raad in Oostenrijk vermoedt handel met voorkennis en nepotisme.

Hij legt in het parlement uit: “In elke fatsoenlijke democratie zou men in zo’n geval spreken van een belangenconflict.”

Het Europees Geneesmiddelenbureau staat sinds 16 november 2020 onder leiding van mevrouw Emer Cooke, meldt Epoch Times.

Vroeger werkte zij als lobbyiste voor de farmaceutische industrie, zoals Prof. Mag. Gerald Hauser, lid van de Nationale Raad van de FPÖ, op 1 april in het Oostenrijkse parlement heeft geschetst.

Korte tijd later (op 21 december) kreeg het eerste vaccin tegen SARS-CoV-2 voorwaardelijke goedkeuring van het agentschap.

Hauser legt uit: “Het kan niet zo zijn dat het Europees Geneesmiddelenbureau EMA sinds november 2020 wordt geleid door Dr. Emer Cooke, een lobbyist voor de farmaceutische bedrijven die nu een aanvraag indienen voor goedkeuring van hun Covid-vaccins.

De nu voorzitter van het EMA heeft haar hele werkzame leven in de farmaceutische industrie doorgebracht en is nu onder meer ook verantwoordelijk voor de goedkeuring, voor de controle en voor de doeltreffendheid van geneesmiddelen en vaccins – zoals voor AstraZeneca.” En verder:

“In elke fatsoenlijke democratie zou men in zo’n geval spreken van een belangenconflict.”

Acht jaar lobbyen in de grootste Europese farmaceutische organisatie

Prof. Hauser noemde enkele stations van haar activiteiten. Na haar afstuderen van 1985 tot 1991 was mevrouw Cooke aanvankelijk werkzaam in verschillende functies in de Ierse farmaceutische industrie. Van 1991 tot 1998 was zij lid van de raad van bestuur van EFPIA.

De EFPIA is de lobbyorganisatie van de grootste Europese farmaceutische bedrijven. Cooke heeft dus acht jaar gelobbyd voor de “BIG30” – de 30 grootste Europese farmaceutische bedrijven, aldus Hauser. Tot haar cliënten behoorden Pfizer, AstraZeneca, Novartis, Johnson & Johnson, alsmede Bayer, Roche, Sanofi en Merck.

Parlementariërs moeten hiermee rekening houden bij hun toekomstige werkzaamheden, eist Gerald Hauser.

Een dergelijke loopbaan kan alleen worden beschreven met de volgende veronderstellingen: “regelrechte handel met voorkennis”, “nepotisme” of “omkoperij”. Hiermee moet ook rekening worden gehouden bij het gebruik van de EMA als bewijs van de juistheid van het testen van medische producten in de toekomst.”

De begroting van het EMA bedroeg in 2020 ongeveer 306 miljoen euro, waarvan 91 procent afkomstig was van vergoedingen van farmaceutische bedrijven. Voor 2021 geeft het EMA een totale begroting van 385,9 miljoen euro aan, waarvan ongeveer 86 procent bestaat uit …..

Lees verder bij de bron: DissidentNL

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
global reset 05a

Niemand ontkomt aan het grote medische experiment: Ook illegalen hebben in Nederland recht op een prik, maar hoe gaan ze die krijgen?

Syringe Vaccination Injection  - KlausHausmann / Pixabay

Bedankt, Rutte: ‘Vaccinatieplicht verstopt in wetsvoorstel over testbewijzen’