in , , , , , , ,

Creatief husselen met vage getallen: CO2-uitstoot in EU met 2,5 procent gedaald

hslergr1 / Pixabay

De uitstoot van (CO2) in de Europese Unie is vorig jaar met 2,5 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van voorlopige cijfers over het broeikasgas.

De statistici geven niet aan waar de daling door komt. Wel wijzen ze op het effect dat import en export op de cijfers kunnen hebben.

Zo wordt geïmporteerde energie niet meegeteld in de totale CO2-emissies van het importerende land, maar geldt dat niet voor import van brandstoffen, zoals kolen of gas.

In daalde de CO2-uitstoot met 4,6 procent. Slechts vier landen noteerden grotere reducties: Portugal deed het op dat vlak het best met een reductie van 9 procent, voor Bulgarije, Ierland en Duitsland. Acht lidstaten zagen hun uitstoot juist toenemen.

Koploper was Letland dat 8,5 procent meer CO2 uitstootte.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

Alsof iemand in elke schoorsteen of brand zijn meetapparatuur hangt. Het zijn niets zeggende cijfers.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CO2 hoax
1 jaar geleden

Je ziet ze steeds vaker … de spreadsheeters. Ambtenaren, zogenaamde wetenschappers, milieuonderzoekers. Dagelijks achter hun zware pc. Miljoenen cijfers stoppen ze er in, dan wat draaitabellen en wat statistiek en dan kun je alles voorspellen wat je maar wilt. Vraag is alleen of de cijfers kloppen en of die cijfers ook wat zeggen . En daar begint het probleem. Garbish in … garbish out ….
Laten we eens bij het begin beginnen.
Vraag eens aan een willekeurig iemand hoeveel CO2 er in de lucht zit en zij zullen het antwoord schuldig blijven. Ik zal het antwoord geven: het is 0.035 % dus vrijwel niets … De rest is 20 % zuurstof en 80 % stikstof. En van dat kleine beetje CO2 moeten de planten en bomen ook nog leven. Zij halen de CO2 naar binnen via de bladeren en geven onder de invloed van zonlicht zuurstof terug aan de natuur. En als je meer CO2 geeft gaan planten harder groeien en geven dus ook meer zuurstof. Mooi he?
Ondanks de vele auto en vrachtauto’s heeft men de CO2 op aarde nog nauwelijks zien stijgen.
En nu ik het heb uitgelegd snapt U ook waarom. En daar heb je geen moeilijke spread sheets met miljoenen getallen voor nodig. Een beetje boerenverstand. Dat is alles.

Groeiverwachting Nederland opnieuw omlaag, prijsstijging is hoogste in eurozone

Geniaal en episch reclamefilmpje van de SP sloopt Frans Timmermans