in , ,

Onze ‘vijand’ Poetin: “Wat er nu in het Westen gebeurt, heeft Rusland al in 1917 meegemaakt”

411374259 d37c3cda9e putin1

In zijn toespraak voor het 18e jaarforum van de Valdai-discussieclub in Sotsji heeft de Russische president Vladimir Poetin scherpe kritiek geuit op de progressieve agenda, die in het Westen het debat domineert.

Poetin ziet parallellen met de cultuurrevolutie van de Bolsjewieken in de 20e eeuw.

De president van de Russische Federatie, Vladimir Poetin, heeft donderdag jongstleden (21-10-2021) op het 18e Valdai-discussieforum in Sotsji scherpe kritiek op links-radicale tendensen geuit, die zich in de westelijke wereld zouden uitbreiden.

De daarachter zittende ideologie zou maatschappelijke kromtrekkingen in het hele Westen veroorzaken en zich niet onderscheiden van de maatschappelijke experimenten die in Rusland in het kader van de Bolsjewistische Oktoberrevolutie in 1917 zouden hebben plaatsgevonden.

Poetin spreekt van “doodsstrijd” in westelijke samenlevingen

Het Amerikaanse tijdschrift “Daily Wire” heeft de belangrijkste uitspraken van de Russische staatschef voor het door hemzelf in het leven geroepen internationale discussieforum samengevat en in een video (klik voor Engelse ondertiteling rechts onderin de balk) gedocumenteerd, dat op de officiële website van de regering van de Russische Federatie werd geüpload.

“We observeren met verbazing de doodsstrijd die zich uitbreidt in landen, die eraan gewend zijn geraakt zichzelf als vlaggenschepen van de vooruitgang te beschouwen”, zei Poetin in zijn meerdere uren durende toespraak. In welke richting de westerse samenlevingen zich zouden bewegen, zouden ze onder elkaar moeten uitmaken en zou Rusland niets aangaan.

Desondanks zou het uit het oogpunt van de meerderheid van de Russische bevolking voor de hand liggen om de sociale en culturele schokken in enkele landen van het Westen in verband te brengen met de maatschappijpolitieke agenda in het publieke debat:

“Enkelen denken dat het agressieve uitwissen van complete delen van de eigen geschiedenis, wettelijke gedwongen maatregelen voor de zogenaamde gelijkstelling van minderheden en de eis om af te zien van de traditionele fundamentele waarden zoals moeder, vader, familie en het verschil tussen de sekses, een mijlpaal zijn […], een vernieuwing van de samenleving.”

De westelijke naties, aldus Poetin, zouden het recht hebben om te doen wat ze willen, de “overweldigende meerderheid van de Russische samenleving” zou deze nieuwe denkwijzen echter afwijzen.

Rusland zou bekend zijn met de desbetreffende ideologie

Het zou niet nieuw zijn, aldus Poetin, zat zelfbenoemde advocaten van de “maatschappelijke vooruitgang” vastbesloten zouden zijn om bij de mensheid een nieuw bewustzijn aan te kweken. De recepten, die ze daarbij gebruiken, zouden echter niet nieuw zijn.

De Russen zouden deze maar al te goed kennen:

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6866541534 9cee39124f face recognition

Gebruik ClearView-AI? Het wordt steeds ongemakkelijker voor minister en politie, iets te verbergen?

2843646367 96588f3767 sheeple1

Verhulde berichtgeving op mainstream media: zoek zelf naar de feiten …