in , , , , ,

Maar liefst 25% van hele EU-begroting gereserveerd voor ‘klimaatverandering’

climate change 1552557193
HardyS / Pixabay

Acht Europese landen hebben een ambitieuze strategie ter bestrijding van de klimaatverandering geëist en het voorstel ter overweging gegeven dat een vierde deel van de volledige -begroting voor de bestrijding van dit probleem gebruikt moet worden.

In de gemeenschappelijke verklaring staat dat de EU tot “uiterlijk” 2050 CO2-uitstoot tot nul zou willen reduceren, meldt de website “Voice of Europe”. De verklaring werd ondertekend door Frankrijk, België, Denemarken, , , , Spanje en Zweden.

De nota kwam voor de grote topontmoeting van de Europese staats- en regeringschefs in de Roemeense stad Sibiu, waar overleg gevoerd wordt over de toekomst van Europa en de strategie van de EU voor de komende vijf jaar. Hun plan “zou met welvaart gepaard gaan” en “een voorbeeld voor andere landen zijn”.

De acht landen vertegenwoordigen de opvatting dat de klimaatverandering “ingrijpende effecten op de toekomst van de mensheid” heeft en dat haar gevolgen reeds te merken zijn – onder verwijzing naar “de hittegolven en branden in de afgelopen zomer”.

De groep weet eveneens dat zijn burgers duidelijk “bezorgd zijn”, zoals de nieuwste mobilisering van jonge mensen aantoont – met een duidelijke verwijzing naar de golf van stakingen en demonstraties van schoolkinderen op het hele continent.

“De EU-begroting, waarover op dit moment onderhandeld wordt, zal in dit opzicht een belangrijk instrument zijn: minstens 25% van de uitgaven zouden voor projecten ter bestrijding van de klimaatverandering gebruikt moeten worden.”

Op dit moment moeten de EU-landen de CO2-uitstoot tot 2020 met 20% in vergelijking met 1990 verminderen, om die tot 2030 tot 40% te verminderen. Velen zullen deze doelen echter niet halen, daar is men het nu al over eens. Enkele van deze acht landen die het document hebben ondertekend, hebben al duidelijker toezeggingen gedaan.

De Franse president Emmanuel heeft van de klimaatverandering een centraal thema in zijn verkiezingstoespraken gemaakt, terwijl Zweden al heeft aangekondigd tot 2045 klimaatneutraal te worden.

Hoe zit het met de andere 20 landen?

Tijdens een persconferentie met de Nederlandse minister-president Mark afgelopen maandag zei Macron dat het gezamenlijke document “ambitieus” zou zijn en “er op dit moment mee bezig zijn om hiervoor een coalitie op te bouwen”.

Het doel van een CO2-neutraal Europa tot 2050 is niet nieuw. Dat werd door de Europese Commissie voorgesteld. Dit is het uitgangspunt voor de rechtsvoorschriften van de Europese Unie in november 2018. Het plan van de Commissie was gebaseerd op de doelen van het Akkoord van Parijs om de opwarming van de aarde “ver onder” 2 graden Celsius te houden en “inspanningen te ondernemen” om een grens van 1,5 graden te behalen.

Meerdere landen wijzen het echter af om de huidige verplichtingen uit te breiden, die slechts twee jaar na de ondertekening van het Klimaatakkoord van Parijs moeilijk te behalen bleken te zijn.

Onder deze landen bevond zich ook , dat vreest dat nog meer maatregelen zijn industrie zou kunnen schaden. Polen, dat nog steeds op kolen aangewezen is, behoort tot de Midden-Europese landen die zich ook tegen deze plannen uitspreken.

Een eindeloos lange ruzie onder de EU-lidstaten over het klimaatdoel en het bereiken hiervan is voorgeprogrammeerd. In principe is de “klimaatverandering” alleen maar nog een bijdrage tot de liquidatie van de EU zoals deze op dit moment bestaat.

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Europees Parlement 1556191243

Oostenrijk is helemaal klaar met de duizenden Europese verordeningen

marathon 1557670854

1 taak: ‘wegwijzer’ stuurt 1800 marathonlopers compleet verkeerde kant op, 1 deelnemer loopt juiste route