in ,

De EU op de rand van instorting en implosie zoals de Ex-Sovjet-Unie

12178322554 e026e1f761 EU fail

De Europese Unie is meer verdeeld dan ooit. De grote kloof deze keer is hoe ver financiële solidariteit kan gaan in de strijd tegen Covid19 en de economische impact ervan.

Duitsland en Nederland zijn fel gekant tegen het idee van de zogenaamde coronabonds.

Dit idee van het gezamenlijk lenen van schulden op de internationale markten, om de lidstaten in staat te stellen hun inspanningen ter bestrijding van het virus te financieren, maar met het volle gewicht van heel Europa achter die schuld, zouden de kosten lager zijn voor kwetsbaardere staten zoals Italië.

Duitsland en Nederland zijn hier met name tegen. Terwijl 9 Europese landen, waaronder Italië, Frankrijk en Spanje, eisen gemeenschappelijke schulden euro-obligaties ook wel de coronabonds genoemd.

Maar Duitsland en Oostenrijk en andere rijke Noord-Europese landen zeggen dat we deze euro-obligaties niet kunnen betalen, omdat we niet weten hoe we uit deze ongekende crisis zullen komen.

Italië vraagt ​​ronduit bot waar de EU voor is als ze ons nu niet kunnen helpen als we hulp nodig hebben. Duitsland, de meest robuuste economie van de EU, wil die leningen niet garanderen.

https://www.youtube.com/watch?v=h0Zk-YrFcz4&feature=emb_title

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
lok1

Het is tijd om ons niet langer te laten intimideren

55e5dd414e53a814ea898675c6203f78083edbed5757754f702c7d 640 smartphone location

Google en Apple zijn van plan telefoons om te zetten in COVID-19-apparaten voor het volgen van contacten