in

“Criminaliteitscijfers sterk gedaald”: Lachen of huilen met CBS en politietop?

e834b7092df1073ecd0b470de7444e90fe76e6d011b2114892f0c0 640 criminal

“Het aantal geregistreerde misdaden is vorig jaar met 5 procent gedaald in vergelijking met 2014. Vooral woninginbraken, vernieling en verstoring van de openbare orde namen sterk af, allemaal met 9 procent. De afname geldt voor vrijwel alle soorten criminaliteit. De daling van het aantal vermogensdelicten viel met 3 procent relatief wat tegen”.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) eergisteren.

Het is te hopen dat het CBS zelf haar eigen cijfers gelooft, zodat dit rapport toch niet helemaal voor Jan met de korte achternaam is geschreven. Want volgens dit rapport heeft de politie een heus wereldwonder afgeleverd:afnemende criminaliteit bij (een toenemende) bevolkingsgroei. Een heus mirakel!

Dat is ongeveer hetzelfde als de bewering dat bij méér mensen, juist minder zieken worden geteld. Dat méér rokers juist minder gezondheidsschade opleveren. Dat méér verkeer, juist minder milieuvervuiling en fileleed oplevert. Ongeveer ook zoals de bewering dat méér , méér veilheid, vrede & welvaart oplevert. En daarmee zijn we dan precies bij de feitelijke bron van de boodschap aanbeland dat de Nederlandse  criminaliteitscijfers zouden zijn afgenomen: het betreft de wens van de EU-elite, en dus betreft het de waarheid. Commentaar gesloten.

Dientengevolge zal het ons benieuwen of over het nieuwe jaar 2016 door het CBS zal worden gemeld dat het aantal onthoofdingen binnen met 100% is toegenomen? Want heeft ze in haar eerdere cijferreeksen ook gemeld dat het kopschoppen met 100% was toegenomen? Wij menen stellig van nee. Deze percentages zullen hooguit vakkundig worden verstopt (verdisconteerd) onder de noemer “moord/geweldhandelingen/openbare orde verstoringen”.

En op 3 november 2014 liet de politie nog weten een nieuwe vorm van paspoortcriminaliteit door Oost Europeanen op het spoor te zijn. Oost-Europeanen die al in Nederland staan ingeschreven en terugkomen met een nieuwe naam kunnen zich opnieuw bij een gemeente inschrijven. En dat biedt mogelijkheden voor fraudeurs. Een Roemeen die zich onder verschillende namen inschrijft, kan vaker bijstand ontvangen, of bijvoorbeeld huurtoeslag. En hij bouwt meerdere keren AOW op. Hij kan ook meerdere creditcards aanvragen of leningen afsluiten. Maar hebben we in de criminaliteitscijfers over 2014 kunnen lezen dat deze nieuwe vorm vanfraude door Oost Europeanen met 100% is toegenomen? Nee, want ook dit weet het CBS  prachtig te verstoppen met ‘de daling van het aantal vermogensdelicten viel met 3 procent relatief wat tegen'. Maar evenzogoed nog steeds een daling. Wie dat begrijpt mag zijn vinger opsteken.

De schattingen over percentages van zogenoemde vluchtelingen die op frauduleuze wijze, bijvoorbeeld i.b.v. gefalsificeerde documenten (paspoorten), in Nederland een asielstatus claimen lopen uiteen van 50 tot 90%. Zelfs Frans Timmermans noemde eerder dit jaar nog een percentage van 60-70% op basis van de laatste gegevens van Frontex, maar hij werd onmiddellijk gelast zijn keutel in te trekken. En zo geschiedde. Maar is het dan vreemd dat we in de gepresenteerde CBS- criminaliteitscijfers niet een melding terug kunnen vinden met: “Identiteitsvervalsingen, fraude en oplichting met 90% toegenomen”?

De Duitse politie gaf al eerder aan dat men het werk niet meer aan kan door de (cultuurvreemde) bevolkingsaanwas en de daarmee gepaard gaande toename van ceiminaliteit. Het ziekteverzuim bij de Nederlandse politie is inmiddels geëxplodeerd en lijkt daarmee eveneens weinig bevestiging voor de CBS bewering van ‘minder misdaad & criminaliteit' te reflecteren. Maar bijvoorbeeld ook de agressie tegen personeel in de zorg neemt toe. En op 9 maart 2015 lieten machinisten nog een minuut lang hun claxon horen om aandacht te vragen voor de toename van agressie tegen het NS-personeel. Volgens het spoorbedrijf werd er gemiddeld twee keer per dag geweld gebruikt tegen treinmedewerkers, en nu was de maat vol.

Maar het gepresenteerde CBS rapport wordt pas echt ronduit hilarisch, in het licht van een politieoproep die op 15 april 2014 in het ED verscheen:

“…De gemeente Eindhoven, politie en justitie doen een dringend beroep op burgers om de fors gestegen kleine criminaliteit aanzienlijk mee te verlagen. De capaciteit van politie en justitie in Eindhoven wordt volledig opgeslokt door zware criminaliteit, vooral overvallen en verkrachtingen en inzet bij voetbalwedstrijden…”

Maar dus niet voor de politie(top) en niet voor het CBS.

Afnemende criminaliteitscijfers? Indien list & bedrog wettelijk strafbaar zou worden gesteld, dan hadden we de laatste CBS criminaliteitscijfers achter ons gehad. Maar dat zal nimmer gebeuren. Want indien we alle misdadige handelingen onder de noemer van list & bedrog die de pleegt ook nog eens bij de criminaliteitscijfers moeten gaan optellen, welnu dan berg je maar. Dan krijgen we bijvoorbeeld zaken als “dwangarbeid door participatiewet met 100% toegenomen”, dan krijg je “discriminatie oudere werklozen met 85% toegenomen”, dan krijgen we “nepaangiften tegen Geert Wilders met 100% toegenomen”,  ja, pas dan zal er een meer reëel beeld van criminaliteitscijfers kunnen ontstaan.

Maar daar, precies daar, heeft uw kabinet en overheid geen enkel belang bij, omdat de EU-elite daar geen belang bij heeft.

Indien ik echter uit mijn raam naar buiten kijk en de woonhuizen in de omgeving aanschouw, dan zie ik dat daar waar eens vrolijke gordijntjes, planten en bloemetjes hun plaats achter de ramen hadden gevonden, vandaag nog slechts inbraakwerende rolluiken zijn waar te nemen. Rijen van ingepakte, extra beveiligde huizen. Van benedenverdieping tot aan de bovenste verdieping, zowel aan achterzijde als voorzijde: rolluiken, rolluiken, en nog eens rolluiken. Zover het oog reikt.

Aantal woninginbraken flink gedaald? Voor wie zal het CBS eigenlijk haar criminaliteitsrapportages schrijven? Voor de EU elite? Welnu, het is te hopen dat de EU haar dan goed voor betaalt, want met één lezer ga je het anders echt niet trekken hoor.

Maar PS: Zijn het niet precies nepparlementen waarvoor neprapporten worden opgesteld?

Lees verder bij de Bron: Nachthemel

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
11946377495 56001c0559 market crash1

De komende wereldwijde paniek van 2016

5249005677 3b1c622f1a Bezuinigingen

EU verkwist dit jaar 4,8 miljard belastingpoet aan zwart “nabuurschap” gat