in , , , ,

Daar gaan we weer: Italië gaat niet aan de EU-begrotingsafspraken houden

Alexas_Fotos / Pixabay

Italië voldoet naar verwachting niet aan de begrotingsafspraken die de regering met de Europese Unie had gemaakt. Dat komt naar voren uit een conceptraming van het Italiaanse ministerie van Financiën die persbureau Bloomberg heeft ingezien.

De toezegging het tekort in te perken was voor Brussel een belangrijke reden om af te zien van een miljardenboete voor de Italianen wegens de overschrijding van begrotingsnormen.

In het document staat dat Rome voor dit jaar een begrotingstekort van 2,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp) verwacht, maar zich inspant voor een tekort van 2,4 procent. Eerder beloofde de rechts-populistische coalitie aan de Europese Commissie het tekort op 2,04 procent te houden.

Dat het begrotingstekort hoger uitvalt, komt door een fikse bijstelling van de verwachte economische groei in 2019. Waar aanvankelijk groei van 1 procent werd voorspeld, stelt het ministerie van Financiën die raming bij naar een stijging van 0,1 procent van het bbp.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In de hele wereld zijn er maar 4 landen waar 1 liter benzine nóg duurder is dan bij ons in Nederland

In alle Europese hoofdsteden staat nu een moskee, in Athene gaat eerste sinds Ottomaanse tijd open