in ,

Daar zijn de volgende: Tolken gaan vanaf morgen ‘rechtspraak en asielbranche lamleggen’

d637617eab546295 640 opstand

Zeker duizend tolken en vertalers gaan vanaf morgen actie voeren. Ze nemen geen werk meer aan voor justitie, politie, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en andere overheidsdiensten.

Ze menen dat bezuinigingen door de overheid ten koste gaan van de kwaliteit en willen met de actie de rechtspraak en de asielbranche lamleggen.

Volgens de actievoerders zal de actie zo lang duren als nodig is.

De staking kan grote gevolgen hebben voor rechtszaken, asielprocedures en verhoren bij de politie. Verdachten in een rechtszaak die het Nederlands niet machtig zijn, hebben bijvoorbeeld wettelijk recht op een tolk.

Zonder vertaler moet een zaak aan worden gehouden.

Het is op dit moment nog niet helemaal in te schatten hoe groot de impact van de staking zal zijn. In het landelijk register van tolken en vertalers staan 2600 mensen ingeschreven, op dit moment hebben 2000 mensen een resolutie met eisen ondertekend…

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rechtspraak 1541771775

Door ’Messiaswaan’ opperrechters Hoge Raad in Urgenda-zaak: ‘na deze uitspraak is geen bedrijf of persoon nog veilig voor klimaatvervolging’

c061fd85e2729b184cc06c6a 640 moskee gouda

Tweede Kamer sleept moskeebestuur voor de rechter in onderzoek moskee financiering