in ,

Daar zijn de volgende: Tolken gaan vanaf morgen ‘rechtspraak en asielbranche lamleggen’

Zeker duizend tolken en vertalers gaan vanaf morgen actie voeren. Ze nemen geen werk meer aan voor , politie, de - en Naturalisatiedienst (IND) en andere overheidsdiensten.

Ze menen dat bezuinigingen door de ten koste gaan van de kwaliteit en willen met de actie de rechtspraak en de asielbranche lamleggen.

Volgens de actievoerders zal de actie zo lang duren als nodig is.

De staking kan grote gevolgen hebben voor rechtszaken, asielprocedures en verhoren bij de politie. Verdachten in een die het Nederlands niet machtig zijn, hebben bijvoorbeeld wettelijk recht op een tolk.

Zonder vertaler moet een zaak aan worden gehouden.

Het is op dit moment nog niet helemaal in te schatten hoe groot de impact van de staking zal zijn. In het landelijk register van tolken en vertalers staan 2600 mensen ingeschreven, op dit moment hebben 2000 mensen een resolutie met eisen ondertekend…

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Door ’Messiaswaan’ opperrechters Hoge Raad in Urgenda-zaak: ‘na deze uitspraak is geen bedrijf of persoon nog veilig voor klimaatvervolging’

Tweede Kamer sleept moskeebestuur voor de rechter in onderzoek moskee financiering