in , , , ,

Draaien & Liegen kabinet: Minister ‘nuanceert’ foutieve informatie dat politie ‘geen toestemming heeft’ inzet gezichtsherkenning

face

Demissionair minister Grapperhaus komt terug op eerdere uitspraken dat de Nederlandse politie geen gezichtsherkenning gebruikt.

Hij zegt nu alleen nog dat daar ‘geen toestemming voor wordt gegeven’. Verdere duidelijkheid over gebruik van Clearview is er nog niet.

De minister van Justitie en Veiligheid schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer. In die brief nuanceert Grapperhaus de woorden van demissionair minister Sander Dekker van Rechtsbescherming.

Die schreef in september dat de Nederlandse politie niet gebruikmaakte van de controversiële gezichtsherkenningssoftware van Clearview AI.

Dekker schreef letterlijk: “Biometrische surveillance, in de zin van realtime gezichtsherkenning, wordt op dit moment in Nederland niet gedaan.”

Dekker sprak in de brief namens Grapperhaus.

Grapperhaus wil dat bericht nu nuanceren. Hij ‘herfomuleert’ de zin van Dekker: “Voor het gebruik van biometrische surveillance in de publieke ruimte door de politie, in de zin van realtime gezichtsherkenning, wordt op dit moment in de politieorganisatie geen toestemming gegeven.”

De nieuwe zin laat veel meer ruimte voor interpretatie. Want eerder ontkende Grapperhaus en Dekker nog in hun geheel dat biometrische surveillance werd gebruikt binnen de politie, maar in de nieuwe formulering gaat het over toestemming en niet over het gebruik ervan.

Van wie de toestemming zou moeten komen waar Grapperhaus het over heeft is ook niet duidelijk.

Ook kan het geïnterpreteerd worden dat de politie Clearview wel kan gebruiken, maar dan zonder toestemming…..

Lees verder bij de bron: Privacynieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nieuwe wereld orde grote rese agenda 2030paus 464x300 1

“Er is iets heel duisters aan de hand”: In dit stadium gaat het niet over COVID, het gaat over een soort totalitaire overname die over de hele wereld plaatsvindt

waanzin 1555673363

Nieuwe test spoort griep én corona op voor werkgevers die je ook willen griep- en Covid prikken