in ,

Door ’Messiaswaan’ opperrechters Hoge Raad in Urgenda-zaak: ‘na deze uitspraak is geen bedrijf of persoon nog veilig voor klimaatvervolging’

rechtspraak 1541771775
geralt / Pixabay

De Hoge Raad bewijst Nederland een slechte dienst in de klimaatzaak van milieuclub . Dat vindt advocaat Lucas Bergkamp. Volgens de specialist milieuaansprakelijkheid hebben 's lands opperrechters 'met de blinddoek voor een klimaatactivistische positie overgenomen'.

Dat is niet alleen schadelijk voor de , na deze uitspraak is geen bedrijf of persoon nog veilig voor klimaatvervolging. „Dit opent een blik wormen.”

Dertig jaar lang buigt de aan de Universiteit van Amsterdam en Yale University opgeleide arts en jurist zich al over Europese milieuwetgeving. Lucas Bergkamp, geboren in Den Bosch, kwam na een omweg via Washington in Brussel terecht.

Daar werkt hij sinds 1990 voor het Amerikaanse advocatenkantoor Hunton Andrews Kurth. Vanaf het begin volgde hij de Urgenda-zaak tegen de Nederlandse staat.

De uitspraak van de Hoge Raad, vlak voor Kerstmis, dat Nederland in 2020 verplicht een kwart minder CO2 moet uitstoten dan in 1990, vervult de advocaat met en onbegrip.

„Het arrest staat vol gemeenplaatsen van het klimaatalarmisme en dubieuze stellingen.”

Bergkamp ziet bij de opperrechters sporen van 'Messiaswaan' – het idee dat zij de wereld kunnen redden. Met die politisering van het recht vallen de raadsheren volledig uit hun rol. Het gevolg: ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
funny hillary clinton jokes

Q zit er naast, geen vervolging Clinton Foundation

d637617eab546295 640 opstand

Daar zijn de volgende: Tolken gaan vanaf morgen ‘rechtspraak en asielbranche lamleggen’