in ,

Data miljoenen Androidgebruikers toegankelijk door onbeveiligde databases

Chrome Google Chrome Android  - deepanker70 / Pixabay
deepanker70 / Pixabay

Data van miljoenen Androidgebruikers is voor iedereen op internet toegankelijk doordat app-ontwikkelaars nalaten hun databases te beveiligen.

Dat meldt securitybedrijf Check Point op basis van eigen onderzoek naar 23 apps.

De apps, die bij elkaar meer dan honderd miljoen installaties hebben, maken gebruik van verschillende clouddiensten en databases voor het opslaan van de data van hun gebruikers.

Door verkeerde configuraties blijkt die data voor iedereen toegankelijk te zijn. Zo zijn de databases zonder authenticatie toegankelijk. In de databases staan onder andere namen, geboortedata, e-mailadressen, documenten, chatberichten, locatiegegevens, wachtwoorden, foto’s en schermopnamen.

“Deze misconfiguratie van real-time databases is niet nieuw, en komt nog steeds op grote schaal voor, met gevolgen voor miljoenen gebruikers. Het enige wat de onderzoekers van Check Point hoefden te doen, was proberen toegang te krijgen tot de gegevens. Er was niets om de ongeoorloofde toegang tegen te houden”, zo laat het securitybedrijf weten.

“Enkele” van de apps hebben na de waarschuwing hun ….

Lees verder bij de bron: Privacynieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bananenrepubliek

Corona-gesjoemel in Nederland; ministerie kan 5,1 miljard niet verantwoorden

Vaccination Syringe Poison Woman  - pixundfertig / Pixabay

“Priktwijfelaars” blijkt grote groep: 55% van uitgenodigde mensen reageerden totaal niet’