in , , , , ,

De Afghanen hadden toch ook niets te verbergen zoals jou? … een keiharde privacy waarschuwing voor ons allemaal!!

Deze is speciaal voor iedereen die vindt dat we niet zo moeilijk moeten doen over en dat onderbouwt met het doodvervelende argument “je hebt toch niets te verbergen?”.

In een poging van de Amerikanen om Afghanistan te moderniseren in die twintig jaar dat ze er zaten, namen ze ook de westerse registratiecultuur mee.

Honderden miljoenen investeerden de VS in databases voor registratie van alle Afghanen inclusief hun biometrische gegevens voor identificatie.

En wie heeft nu al die informatie in handen? Juist, de Taliban. Waarvan nu wordt gevreesd dat ze het systeem gebruiken bij het inrichten en handhaven van hun repressieve regime.

“It’s a real object lesson in ‘The road to hell is paved with good intentions'”, vat een rechtsgeleerde bij persbureau AP het mooi samen.

Goed om te onthouden als de  overal uw smoel wil fotograferen en opslaan, met een nieuwe corona-app komt of weer een nieuwe database der eeuwige opslag verzint.

Het gaat er niet alleen om of we deze bedrijven/overheid met onze data vertrouwen, maar ook het volgende moederbedrijf/kabinet die deze data erft. En die daarna. En die daarna.

Laat Afghanistan een waarschuwing zijn, want u heeft nu misschien niets te verbergen, maar wie weet welke levensstijl of mening over een paar jaar als ongewenst wordt bestempeld.

De en Australië in het bijzonder toont helaas dat het ook in Westerse ën snel uit de klauwen kan ….

Lees verder bij de bron: Privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het is best simpel te begrijpen waarom dit jaar de griep weer zal ‘terugkeren’

black and silver magnifying glass beside teal textile

4.000 patenten sinds 1999: Waarom het ‘nieuwe’ SARS-CoV-2-virus helemaal niet zo nieuw is