in , , , ,

De alcoholenkelband komt eraan: Test met nieuw wapen tegen drankrijders

Let maar op!

6673308317 4ca163cf11 enkelband

Er komt mogelijk een nieuwe maatregel in de strijd tegen alcohol in het verkeer: een alcoholenkelband moet het voor notoire drankrijders onmogelijk maken ongemerkt achter het stuur te kruipen.

Dat zei staatssecretaris Ankie Broekers-Knol ( en Veiligheid) vanmiddag in de op het nieuws dat het aantal verkeersdoden als gevolg van alcohol bijna is verdrievoudigd.

De pilot waarin de enkelband getest wordt startte in 2017, en moet begin volgend jaar afgerond zijn, zei Broekers-Knol vanmiddag in antwoord op vragen van -Kamerlid Chris Stoffer.

De band meet op basis van het zweet van de drager of die alcohol op heeft, en stuurt die gegevens door naar de reclassering.

De band kan daarom fungeren als een alternatief voor het alcoholslot in auto's ,,Dat is op zich een goed instrument, maar een drankrijder kan natuurlijk nog altijd in een andere auto stappen'', merkte Broekers-Knol op.

Lees verder bij de bron: pzc.nl

Photo by NBB-BNB cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
autoloze 1572960094

Ongelofelijke stompzinnigheid: ‘Autoloze zondag als serieuze oplossing voor stikstofimpasse’

43857981554 64765808ff europe money

Waanzinnige EU-klimaatplannen gaan meer dan 13.000 miljard (!) kosten, burger betaald