in , , , ,

Waanzinnige EU-klimaatplannen gaan meer dan 13.000 miljard (!) kosten, burger betaald

In Brussel is het jachtseizoen in volle gang. Het doelwit: geld. De EU eist bij elke begrotingsronde meer geld. De sleept Nederland met de haren naar de kassa. De EU-afdracht moet in de periode 2020-2027 van jaarlijks 8 naar 15 miljard euro.

Een terugbetalingsregeling voor Nederland, naar verhouding de grootste nettobetaler, wordt afgeschaft. Duitsland, de grote Zahlmeister, is ook zwaar de klos. De jaarlijkse bijdrage gaat met 120% omhoog.

Deze geldhonger wordt gevoed door grootheidswaan. Het Verenigd Koninkrijk, ook een grote nettobetaler, gaat de EU verlaten. Maar de opstellers van de EU-begroting doen net alsof het Verenigd Koninkrijk blijft. Het is de begroting voor 28 lidstaten; niet 27. Normaal kan de EU-begroting zonder de Britten worden verlaagd. Maar dat is vloeken in de Brusselse kerk. De ideologie van de EU luidt: meer regelgeving, meer geld, meer ons.

De tweede reden voor een hoger EU-budget zijn de waanzinnige klimaatplannen van de Commissie-Von der Leyen, met Frans Timmermans als tsaar. Ten minste 25% van de EU-begroting moet in het teken staan van klimaatbeleid. De uitgaven gaan omhoog van 206 miljard in de periode 2014-2020 naar 320 miljard de komende 7 jaar.

domineert voortaan alle beleidsterreinen in de EU. Van bijvoorbeeld landbouw, transport, industrie, interne markt, onderzoek en cultuur. Nederland heeft al een klimaatwet. Von der Leyen en Timmermans willen een EU-klimaatwet. Zoals in Nederland, maar dan groter en erger. In 2050 moet de EU helemaal klimaatneutraal zijn. Die transitie gaat – aldus Bloomberg – de EU-landen de komende 20 jaar circa 13 biljoen dollar (13.000 miljard) kosten. Een immens bedrag – voor een zeer beperkte impact op het klimaat.

Wat is de crux in dit klimaatbeleid? Wel eens van ‘taxonomy’ gehoord? Het is een nieuw begrip waarmee Timmermans en zijn kabinetschef Diederik Samson de facto een ‘groene planeconomie’ invoeren. Taxonomie wordt het classificatiesysteem waarmee de EU-beleidsmakers bepalen wat ‘groen’ is – en dus goed – en wat niet; ergo slecht. Zo krijgen windmolens een groen label en steenkool een bruin label.

Windmolens zijn goed; steenkool is slecht. Het geld moet vooral gaan naar energiedragers met een groen label. Wie een bruin label krijgt opgeplakt, krijgt minder en wordt uitgefaseerd. Investeerders en worden zo gedwongen miljarden te investeren in met groene labels om de Europese economie te ‘vergroenen’. Het grote bedrijfsleven springt op de kar en afficheert zich als ‘groen’ met dure advertentiecampagnes.

De coalitie ‘groen-grootkapitaal’ is geboren. Geld dat wordt aangewend voor groene labels heet dan ook ‘moral money’. Er komen ‘groene -obligaties’ en Christine Lagarde, de nieuwe baas van de Europese Centrale Bank (ECB), ziet een reden om nog meer geld bij te drukken: ‘Groen QE’. Vanuit Frankfurt dicteert zij zelfs het Nederlandse begrotingsbeleid. Met bijbehorende arrogantie. Het communisme was ooit rood; nu is het groen!

‘Taxonomy’ is de strategie van Timmermans en Samson om centrale planning te verankeren. Centraal staat niet de wetenschap en technologische ontwikkeling, maar ideologische keuzes. Groenen zien biomassacentrales als ‘groen’, terwijl ze vervuilender zijn dan steenkoolcentrales. Ze zijn mordicus tegen kerncentrales, maar die verdienen juist wel een groen label. En onderzoek naar Thorium, gesmolten zoutreactoren, past niet in hun kraam.

Taxonomy kent veel winnaars. Macht: politiek, bureaucratie. Verdienmodel: groot bedrijfsleven. Subsidies: NGO’s. Mooie reisjes: de media. De grootste groep zit in het verliesmodel: gewone burgers. Straks wordt zelfs het biefstukje is verboden. Die burgers beginnen zich te mobiliseren, met het Malieveld als ….

Lees verder bij de bron: forumvoordemocratie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Het enige antwoord hierop is NEXIT en weg met de Haagse criminelen, want ze brengen ons allemaal tot de bedelstaf puur voor eigen gewin. Dit is GEEN volksvertegenwoordiging en ze schenden de mensenrechten van de eigen bevolking dagelijks tig keeer!!!!

EU = VN = NWO = Rothschilds = NEVER
1 jaar geleden

Ik heb geen enkel vertrouwen in de EU en de zogenaamde milieuadviseurs. En ik weet waar ik over praat. Een Timmermans en een Samson zijn totaal niet capabel voor hun functie. Bedragen vliegen maar in het rond alsof het niets is.
De onderwerpen als CO2, NOx, NH3, zeewaterstijging etc zijn complete waanzin net zoals Agenda 21 en Agenda 2030 van de VN.

We worden bestuurd door complete lunatics en de EU moet zo snel mogelijk terug naar wat het in het verleden was naar een instituut zonder enige politieke macht en dan wel mensen met kennis en niet een hol vat als Timmermans.

En daarna heeft de Nederlandse bevolking nog wat af te rekenen met de regering/overheid die de bevolking in deze ellende heeft gestort en die willens en wetens heeft voorgelogen, verraden en bestolen.

Bolhuis
1 jaar geleden

De waanzin van de dag!!!
NEXIT ZO GAUW Mogelijk en aansluiten bij het VK.

Laurens
1 jaar geleden

Ja op naar de nieuwe wereld orde en een wereld religie dat willen de VN en het Vaticaan die zegt een socialistische maatschappij is te verkiezen boven alle anderen (zeg maar communistische maatschappij !!!
De hele wereldbevolking wordt dan geknecht !! )

Jan Vermeer
1 jaar geleden

Betalen om iets uit te vinden om de opwarming van de aarde tegen te houden?. Tegenwoordig heeft men geen goede ideeën meer, alleen geld-ideeën. Maar men sterft zo vanzelf uit door geen weerstand meer te hebben omdat je alleen maar groenvoer eet en niks meer overhoudt aan geld om iets te kunnen betalen in je korte leven.

Jan Vermeer
1 jaar geleden

Ook als wij een Nexit of Brexit meemaken,moet er geld op tafel komen. Of jezelf geheel Uit Nexen.

De alcoholenkelband komt eraan: Test met nieuw wapen tegen drankrijders

Kritiek van budgetbaas EU: Nederland misleidt haar burgers met berekening EU-contributie