in

Femke Halsema is niet geschikt als burgemeester van Amsterdam, wel als activiste

46489423995 dc0077f97a femke halsema

Natuurlijk hadden de demonstranten die op de Dam demonstreerden mijn sympathie. Ik kon de opname waarop die Amerikaanse agent de zwarte burger George Floyd verstikte niet eens tot het einde aanzien. De 'beer is los' in de Verenigde Staten en die halve gare Trump toetert alleen maar over 'law and order' met inzet van het leger en 'agenten die zullen schieten op demonstranten' mocht dit nodig zijn. Goede verbinder ook die Trump, de 'witte Trumpfan' krijgt dezer dagen zijn trekken thuis. De vraag die maar continu in mijn brein blijft rondraaien: konden die Democraten nu echt geen betere presidentskandidaat presenteren dan die bejaarde, vergeetachtige Joe BidenUSA, a country we Europeans do not understand…….

Maar van Femke Halsema is ook geen snars te snappen. Uiteraard begeep ik haar 'duivelse dilemma' om wel/niet op te  treden tegen de grote drommen demonstranten die op de Dam verschenen zonder de 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren.Tja, dat was eenvoudigweg niet mogelijk, maar daarmee werden de  – zoals Rutte het altijd aalglad kan vertellen – de Coronamaatregelen die we met z'n allen hebben afgesproken met voeten getreden. Minister van justitie Ferdinand  meende dat dit 'buiten alle perken' was. Hij bedoelde natuurlijk dat de ophoping van demonstranten 'alle perken te buiten ging'. Ach ja, Fred heeft het ook altijd over 'juno' in plaats van juni. In de Romeinse mythologie is Juno de heerseres van de hemelen, op schilderijen ziet deze Godin er vaak 'pikant ' uit. Geen verrassing dus, waar het hart vol van is loopt de mond van over….

Van Femke viel 'mijn' mond trouwens open, van ongeloof en ontzetting. Zo beargumenteerde ze opzichtig dat 'demonstreren een grondrecht is en dat dit recht zelfs door de Coronaregels niet aangetast kan worden'. Akkoord, maar dat hoef je toch niet van de daken te schreeuwen Femke. Lekker verhaal voor al die Amsterdamse horecaondernemers die meteen stevig beboet worden door de wetshandhavers als ze maar een beetje flexibeler omgaan met de Coronamaatregelen. Geen woord repte Halsema over het feit dat de aanblik van een volle Dam voor veel ondernemers/werknemers een verduveld slecht signaal is. 'Daarvan ben ik me bewust', precies zulke teksten verwacht je van de burgemeester van de hoofdstad van Nederland.

Nee, zo niet Femke. In plaats hiervan meldt ze met een doodernstig gezicht dat ingrijpen door de politie niet mogelijk was wegens het tekort aan manschappen én vanwege haar stellige verwachting dat er dan geweld zou moeten worden gebruikt. Als ik hoofdcommissaris van de Politie in zou zijn 'at ik meteen mijn schoen op'. Volgens deze mededelingen van Halsema is de Amsterdamse politie dus echt tot werkelijk niets in staat, zelfs niet tot het vreedzaam begeleiden/wegleiden van demonstranten. Intussen geeft ze wel haar eigen politiekorps een pluim op de hoed, vanwege het feif dat 'haar' agenten 'zich zo bewust zijn van het probleem van etnisch profileren. Als U er nog wat van begrijpt mag U het zeggen….

Als de politica echt een 'vent' – sorry meid – was geweest had ze een agent in burger op een hoogwerkertje naar de Dam gestuurd met een megafoon in de hand. Deze had dan de 'noodsituatie' rusig kunnen uitleggen aan de demonstranten. Misschien had de Amsterammse hoofdcommissaris in dit geval zelf wel zijn stem moeten laten horen. Als voorbeeld voor de 'lijdende' rest van de Nederlandse burgerbevolking. Maar het allerbeste was geweest als Halsema deze taak ZELF op haar schouders had genomen. Dan had ze alle sceptici meteen de mond kunnen snoeren. Maar nee, hoor, Femke verkoos het om zich tussen de demonstranten te bewegen (zie foto boven)

Vorig jaar bewees Halsema al dat de last van de functie van burgemeester voor haar te zwaar is. Nog maar amper was de inkt droog van de die het 'boerkaverbod' betrof of Femke meende in al haar wijsheid deze wet voor Amsterdam ongeldig te verklaren. 'Wij gaan in Amsterdam niet handhaven' klonk het ferm uit haar activistische mond. Daarmee schoffeerde ze niet alleen de ' Nederland', maar ook haar eigen politiekorps. Onvoorstelbaar eigengereid, een burgemeester onwaardig.

Afgezien van deze twee voornoemde onverkwikkelijkheden zijn er nog andere te noemen hoor! Maar deze volstaan reeds om te moeten concluderen dat Femke Halsema ongeschikt is om de Amsterdamse burgemeesterpost te bekleden. Een burgemeester dient een VERBINDER te zijngeen activist(e). Ze doet me denken aan de marxistisch/revolutionaire Rosa Luxemburg die het vuur van de opstand tegen de gevestigde orde altijd in zich heeft gedragen. Overigens Luxemburg? Ja, dat lijkt me nu een prima locatie voor jou Femke, om jezelf eens achter de oren te krabben. En als je terugkomt mag je de nieuwe Amsterdamse burgemeester van harte feliciteren met zijn/haar nieuwe uitdaging.

Activisme = het met alle mogelijke buitenparlementaire middelen streven naar politieke veranderingen. Tja, Femke, volgens mij ben je in de verkeerde tijd geboren…….

Lees verder bij de bron: Keek op de week

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 Politie 5

Nederland: 41 ME busjes met honderden politieagenten erin tegen slechts 30 demonstranten ….

zak geld 1563617706

Betogers op de Dam krijgen flinke zak belastinggeld van gemeente Amsterdam