in

De besmettingsmythe: een samenvatting van The Contagion Myth

white and red heart shaped decor

Onlangs verscheen het baanbrekende boek The Contagion Myth van de arts Thomas Cowan en journaliste Sally Fallon Morell. Ondertitel in vertaling: waarom virussen – ook het ‘coronavirus’ – geen ziekte veroorzaken. Evert de Groot maakte een Nederlandstalige samenvatting en voorzag die van noten en aanvullende links.

Dit is een fundamentele tekst die alle aandacht verdient.
Klik hier om hem te downloaden als pdf. 

The Contagion Myth

Voorwoord van Sally Fallon Morell

Toen de Spaanse Griep in 1918 op verschillende plaatsen wereldwijd tegelijkertijd spontaan uit leek te breken, zijn er door de US Public Health Service verschillende pogingen ondernomen om de besmettelijkheid van deze griep te onderzoeken op honderd gezonde vrijwilligers.

Dit gebeurde door de overbrenging van afscheidingsproducten (slijm en dergelijke), bloedafnames van zieken en injecties bij vrijwilligers, langdurig in het gezicht blazen en hoesten, allen hardnekkig zonder besmettingsresultaat.

Het idee dat ziektes worden overgedragen door micro-organismen is afkomstig van Louis Pasteur. Tot op heden berust dit op een onbewezen aanname.

Er zijn nog meer van dergelijke aannames, zoals: verzadigde vetten zijn ongezond; pasteurisatie van zuivel is nodig; vaccinaties zijn nodig.

Inleiding

Cowan heeft in zijn werk Human Heart, Cosmic Heart het paradigma van Steiner uitgewerkt dat het hart geen pomp is. En tevens dat het onjuist is om verstopte aderen te zien als de voornaamste oorzaak van hartaanvallen.

In zijn werk Vaccines, autoimmunity and the Changing Nature of Childhood heeft Cowan beschreven hoezeer het menselijk wezen door de vaccinatieprogramma’s meervoudig blijvend wordt beschadigd. En in zijn werk ‘Cancer and the New biology of water’ heeft hij beschreven waarom de huidige bestrijding van kanker volledig faalt.

Het wordt tijd dat de paradigma’s die aan de basis van de huidige virologie liggen eens grondig worden getoetst en zo nodig herzien (1).

Cowan beschrijft dat, indien wij de werkelijke oorzaken van de zogenaamde coronapandemie niet begrijpen (doorzien) wij als mensheid een bittere weg inslaan, een weg die geen retour toelaat.
Dat een begrip van de ‘coronapandemie’ tot zeer controversiële conclusies leidt, moge daarbij geen reden zijn om het zoeken naar de waarheid op te geven.

Hoofdstuk 1: Besmetting

Door de focus op het ontstaan van ziekte uitsluitend te leggen op micro-organismen is een reductionistische tunnelvisie ontstaan die in alle nuchterheid kan worden vergeleken met de visie dat een pingpongbal (het virus) een muur (ons immuunsysteem) kan omvergooien (2).

Voor de definitie van het postulaat ‘besmetting’ (een onbewezen stelling die niettemin wordt aangenomen als voorlopige werkhypothese, omdat het niet aannemen een gat doet vallen in het verklaringsmodel, en waarbij de status van werkhypothese gaandeweg wordt vergeten en later wordt verketterd) heeft Robert Koch (1843-1910) een aantal wetenschappelijke regels opgesteld:

Lees verder bij de bron: Transitieweb

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
marcrutte

Gedupeerden toeslagenaffaire krijgen allemaal een fooi van 30.000 euro voor jarenlange ellende

53e1d7444b52af14f1dc8460962a3f7f1d37d8f852547849762e7ed2934f 640 zelfmoord

Crisisopvang jeugdpsychiatrie overbelast, suïcidale jongeren in de knel, 60% stijging in 1 jaar