in , , , , ,

Gaat Hugo de Jonge de CoronaCheck-app ombouwen tot slimme digitale enkelband?

3559564

De Kamer wil dat mensen die gevaccineerd zijn en daarna positief worden getest op corona tijdelijk geen groen vinkje meer krijgen in hun CoronaCheck-app.

Een motie die het kabinet oproept ervoor te zorgen dat de app op die manier wordt aangepast, kreeg steun van een Kamermeerderheid.

Mensen krijgen een QR-code nadat ze zijn gevaccineerd, maar kunnen nog steeds besmet raken en anderen besmetten. In dat geval wordt de QR-code niet aangepast.

De Kamer wil daar verandering in brengen.

Slimme digitale enkelband

Ron Roozendaal, directeur informatiebeleid van het ministerie van Volksgezondheid, doet op social media een beroep op de denkkracht van mensen voor het blokkeren van QR-codes in de CoronaCheck-app na een positieve test.

Natuurlijk kun je het vraagstuk van blokkeren op dezelfde manier oplossen als bij papieren bewijzen (met alle dilemma’s van dien).

Dan zou je alle huidige codes moeten intrekken, opnieuw moeten laten aanmaken en dan wel statisch maken. Maar dan geef je wel veel privacymaatregelen op, stelt Roozendaal.

“Stel je voor dat je het slimmer wilt doen, kan dat? Kun je CoronaCheck maken tot een slimme digitale enkelband en blijven voldoen aan eisen van toegankelijkheid, veiligheid en privacy? Ik doe hierbij een beroep op jullie denkkracht,” aldus Roozendaal, die zijn bericht inmiddels …..

Lees verder bij de bron: Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6217838

Best hilarisch: WhatsApp past privacyregels aan na mega-miljoenenboete, maar in praktijk verandert niets

hugo prikjunk 696x337 1

Vraag van de dag: Hoeveel Corona-prikken heeft Hugo de Jonge nu wel eigenlijk niet gehad?