in ,

De EU maakt zich meer zorgen over ‘populisme’ dan over tienduizenden migranten die Spanje bereiken

F5cR3aop

EU-functionarissen zijn meer bang dat ze “het Spaanse” kunnen verliezen aan populisme als gevolg van de migratiestoot, dan aan de golf van massamigratie die de nieuwe socialistische partij regering heeft aangemoedigd.

In een toespraak tot El Pais zei een hoge Brusselse bureaucraat : “Op dit moment kunnen we het ons niet veroorloven om Spanje te verliezen”, zo beschreef hij dat de opkomst van anti-migratie, soevereiniteitspolitici in landen als Polen, Hongarije, Oostenrijk en Italië al problemen veroorzaakt voor het blok door weerstand te bieden aan EU-besluiten.

Hij vervolgde: “In het huidige scenario, en vanwege zijn demografische en economische gewicht, is Spanje een fundamenteel onderdeel om het pro-Europese blok te versterken.”

Dat de EU meer bang is voor populisme dan voor de golf van massale migratie, toont nog een ander onderscheid tussen de mensen en de EU-elites.

Spanje is het belangrijkste toegangspunt van de Europese Unie voor illegale migranten geworden, nadat het Italië heeft ingehaald sinds de populistische coalitieregering onder leiding van Matteo Salvini’s League (Lega) en Luigi Di Maio’s Five Star Movement (M5S) begon met het weigeren van ‘reddings’-schepen van NGO’s had migranten uit smokkelaarsboten voor de kust van Libië geplukt, hen naar het verre Europa gebracht in plaats van naar de nabijgelegen Afrikaanse havens.

Dit heeft echter een meer populistische verschuiving in de centrumrechtse People’s Party aangemoedigd. Hun nieuwe leider, Pablo Casado, heeft gezegd: “Wat Spanjaarden zoeken is een partij die heel duidelijk zegt dat er geen papieren voor iedereen kunnen zijn en dat Spanje niet miljoenen Afrikanen kan opnemen die naar Europa willen komen op zoek naar een betere toekomst.

“Omdat het niet mogelijk is, moeten we beginnen te zeggen dat het dat niet is, ook al is het niet politiek correct.”

Josep Borrell, de socialistische minister van Buitenlandse Zaken, heeft in een poging de crisis te minimaliseren verklaard dat de instroom “geen massale migratie” was.

Hij heeft echter ook voorgesteld massamigratie als een levensvatbare oplossing voor de vergrijzende bevolking, waarbij het succes in Hongarije volledig wordt genegeerd met hun beleid ter bevordering van ‘pro-family culture’ in plaats van ‘diversiteit’, wat suggereert: “De demografische evolutie van Europa laat zien dat tenzij we willen geleidelijk veranderen in een ouder wordend continent, we hebben nieuw bloed nodig en het ziet er niet naar uit dat dit nieuwe bloed voortkomt uit ons vermogen om zich voort te planten. “

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
crisis

Over een nieuwe kredietcrisis en onze nationale schuldenberg

e834b50629f0093ecd0b470de7444e90fe76e7d61ab9104297f3c9 640 medisch

Artsen geen voorstander van ‘lek’ online medisch dossier