in ,

De EU maakt zich meer zorgen over ‘populisme’ dan over tienduizenden migranten die Spanje bereiken

-functionarissen zijn meer bang dat ze “het Spaanse” kunnen verliezen aan populisme als gevolg van de migratiestoot, dan aan de golf van massamigratie die de nieuwe socialistische partij regering heeft aangemoedigd.

In een toespraak tot El Pais zei een hoge Brusselse bureaucraat : “Op dit moment kunnen we het ons niet veroorloven om te verliezen”, zo beschreef hij dat de opkomst van anti-migratie, soevereiniteitspolitici in landen als Polen, Hongarije, Oostenrijk en Italië al problemen veroorzaakt voor het blok door weerstand te bieden aan EU-besluiten.

Hij vervolgde: “In het huidige scenario, en vanwege zijn demografische en economische gewicht, is Spanje een fundamenteel onderdeel om het pro-Europese blok te versterken.”

Dat de EU meer bang is voor populisme dan voor de golf van massale migratie, toont nog een ander onderscheid tussen de mensen en de EU-elites.

Spanje is het belangrijkste toegangspunt van de Europese Unie voor illegale migranten geworden, nadat het Italië heeft ingehaald sinds de populistische coalitieregering onder leiding van ’s League (Lega) en Luigi Di Maio’s Five Star Movement (M5S) begon met het weigeren van ‘reddings’-schepen van NGO’s had migranten uit smokkelaarsboten voor de kust van Libië geplukt, hen naar het verre gebracht in plaats van naar de nabijgelegen Afrikaanse havens.

Dit heeft echter een meer populistische verschuiving in de centrumrechtse People’s Party aangemoedigd. Hun nieuwe leider, Pablo Casado, heeft gezegd: “Wat Spanjaarden zoeken is een partij die heel duidelijk zegt dat er geen papieren voor iedereen kunnen zijn en dat Spanje niet miljoenen Afrikanen kan opnemen die naar Europa willen komen op zoek naar een betere toekomst.

“Omdat het niet mogelijk is, moeten we beginnen te zeggen dat het dat niet is, ook al is het niet politiek correct.”

Josep Borrell, de socialistische minister van Buitenlandse Zaken, heeft in een poging de crisis te minimaliseren verklaard dat de instroom “geen massale migratie” was.

Hij heeft echter ook voorgesteld massamigratie als een levensvatbare oplossing voor de vergrijzende bevolking, waarbij het succes in Hongarije volledig wordt genegeerd met hun beleid ter bevordering van ‘pro-family culture’ in plaats van ‘diversiteit’, wat suggereert: “De demografische evolutie van Europa laat zien dat tenzij we willen geleidelijk veranderen in een ouder wordend continent, we hebben nieuw bloed nodig en het ziet er niet naar uit dat dit nieuwe bloed voortkomt uit ons vermogen om zich voort te planten. “

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
N. Exit
2 jaren geleden

Wat een krankzinnige argumentatie om moslims binnen te halen omdat de eigen bevolking dreigt terug te lopen …. Juist in Spanje is de werkloosheid heel hoog ….Ik garandeer dat de problemen dankzij de ontbrekende wil tot integratie door moslims een factor tien erger zijn dat het probleem van een kleinere bevolking. Het gevolg zal zijn dat sprake zal zijn van enclaves van moslims … Dit is uiteraard precies wat de Illuminatie willen door de cultuur van landen kapot te maken op weg naar een Nieuwe Wereld Orde….
De schade die nu al is aangericht is gigantisch mede dankzij EU beleid zou al voldoende argument moeten zijn om direct uit de EU te stappen en de Illuminatie en Vrijmetselaars als verboden organisaties te klasseren.

Jules Vismale
2 jaren geleden

Bij het lezen van dit verhaal lijkt het haast alsof Europa, en dus ook Duitsland, de gehele geschiedenis omdraaien als het aankomt op vluchtelingen en kolonialisme. Eeuwenlang hebben de Europeanen de halve wereld “veroverd” en werden zij in Afrika, Amerika en misschien Azië door de autochtoonse inwoners daarvan, negers, indianen, eskimo’s of Chinezen, gastvrij ontvangen met voedsel, bloemen en geschenken of wilden zij goud ruilen voor kraaltjes en spiegeltjes!
Helaas hebben de Europese kolonisten in deze werelddelen vaak vreselijk huisgehouden onder de inwoners (zij zagen die vaak als Untermenschen), flora en fauna en zelfs geprobeerd om hun godsdiensten met geweld op te dringen!
Ook in de 20ste eeuw, tijdens WO II, kwam het voor dat de Russen en niet-Russen tijdens de Duitse inval in de USSR de Duitsers met zout, brood, melk, eieren, wodka en bloemen hartelijk ontvingen, werden Duitse soldaten met een soort bloemenkransen (meestal afgedankte tramkaartjes) in de stijl van Hawaii versierd door oudere mensen die de beschaafde (?) Duitsers uit WO I nog kenden, wilden de bewoners Duitse soldaten bij hen thuis uitnodigen met brood, bad en bed en hingen zij spandoeken op met teksten als: “Gezegend zij het dappere Duitse leger!”, “De Duitsers zijn onze bevrijders!”, “Heil Hitler!” en “Weg met Stalin!”
De feestelijke stemming sloeg echter vrij snel om toen de Duitsers de Russen ook alleen maar als waardeloze Untermenschen zagen, hen gingen terroriseren en zij uiteindelijk voor hun eigen onafhankelijkheid wilden knokken.
Degenen die nou in Europa vluchtelingen en moslims hartelijk ontvangen maar helaas stank voor dank van hen krijgen en het leven zuur maken gaan hierna eveneen wensen dat ze geen vluchtelingen of moslims meer kunnen zien!
Het is bovendien altijd erg toepasselijk dat mensen, die je voor het eerst ontmoet en jou aanvankelijk vriendelijk bejegenen vaak later je grootste vijanden worden! Zo hadden Lodewijk XVI en Marie Antoinette na hun kroning in Parijs rond 1774 de student Maximilien Robespierre ontmoet die een Latijnse welkomstrede voor hen opdroeg en de koning zelfs de hand mocht komen kussen!
Robespierre werd, vreemd genoeg, tijdens de Franse Revolutie, de grootste vijand van het koningspaar en ijverde voor hun dood! En in WO II had Erwin von Witzleben, toen hij in 1940 tot veldmaarschalk werd benoemd door Hitler, de staatssecretaris Roland Freisler ontmoet en deze aanvankelijk diep onder de indruk van hem was! Vier jaar later zou Freisler hem in een showproces vreselijk vernederen en Witzleben uiteindelijk ter dood veroordelen!

Over een nieuwe kredietcrisis en onze nationale schuldenberg

Artsen geen voorstander van ‘lek’ online medisch dossier