in

De NAVO-chef suggereert gevechtstanks met zonnepanelen om te vergroenen

tanks 1545649765
fotshot / Pixabay

Hier is een leuke.

De zou moeten onderzoeken hoe ze tanks en jets kan aandrijven met alternatieve , zoals zonnepanelen, om de CO2-uitstoot te verminderen, zei de secretaris-generaal van de alliantie.

Het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen zou troepen ook minder kwetsbaar maken voor aanvallen omdat ze niet afhankelijk zouden zijn van lange aanvoerlijnen om naar de frontlinie te brengen, zei Jens Stoltenberg.

De NAVO-chef suggereerde dat onderzoek naar voertuigen met een lage uitstoot zouden moeten bevorderen vanwege de voordelen die ze bieden, tijdens een online seminar met de titel Nieuwe ideeën voor de NAVO 2030.

“De NAVO zou zijn steentje moeten bijdragen om te onderzoeken hoe we de uitstoot van militaire operaties kunnen verminderen”, zei hij tijdens het evenement in Chatham House. “We weten dat zware gevechtstanks of straaljagers en marineschepen veel fossiele brandstof verbruiken en broeikasgassen uitstoten en daarom moeten we onderzoeken hoe we die uitstoot kunnen verminderen door alternatieve brandstoffen, zonnepanelen of andere manieren om onze missies uit te voeren. ”

https://www.thenationalnews.com/world/europe/nato-chief-suggests-battle-tanks-with-solar-panels-as-militaries-go-green-1.1160313

Beste regel in het verhaal.

Hij vertelde het seminar dat zijn achtergrond als VN-gezant voor klimaatverandering hielp bij de voorstellen.

https://www.thenationalnews.com/world/europe/nato-chief-suggests-battle-tanks-with-solar-panels-as-militaries-go-green-1.1160313

Willis reageerde aldus op dit nieuwsbericht op sociale media

De stomme, hij brandt … een M1-tank krijgt 0,6 mpg. Een liter diesel bevat ~ 40 kWh aan energie. Een zonnepaneel levert ~ 1 kWh per dag op. Een zonnepaneel is ongeveer 5 vierkante meter groot. U KUNT er vier op een M1-tank plaatsen zonder de wapens en sensoren aan te tasten. Dan heb je vier Tesla Powerwall-batterijen nodig met een gewicht van een halve ton. Met die opstelling zou je elke tien dagen je tank kunnen verplaatsen tot 0,6 mijl… w.

Lees verder bij de bron: Watts Up With That?

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
brown and black coffee beans on white ceramic plate

Sesamzaad-gif-schandaal dreigt in de grote doofpot te verdwijnen, althans in Nederland

daar gaan we twitter facebook en e1549372761873

Israëls ‘nepnieuws-oorlogskamer’ is de strijd over vaccins aan het verliezen