in ,

Israëls ‘nepnieuws-oorlogskamer’ is de strijd over vaccins aan het verliezen

daar gaan we twitter facebook en e1549372761873

Terwijl de recordbrekende inentingsdrang van Israël vertraagt, heeft het een speciale eenheid opgericht om ‘nepnieuws' over coronavirusvaccins te bestrijden, maar de berichten-app Telegram bleek te veel te zijn voor officiële cyberstrijders.

Meer dan 2,4 miljoen Israëli's zijn al volledig ingeënt tegen Covid-19 door beide foto's van de -prik te krijgen. Dat is ongeveer 27 procent van de negen miljoen inwoners van het land en het hoogste cijfer per hoofd van de bevolking waar ook ter wereld, volgens gegevens van de Johns Hopkins University.

Maar onlangs is het tempo van de vaccinatie drastisch afgenomen, waarbij het doel van 200.000 schoten per dag nauwelijks door de helft wordt gehaald, en de ambtenaren beschuldigen desinformatie die door de anti-vaxxers wordt verspreid hiervoor.

Dus, het ministerie van in elkaar gezet wat krant Haaretz heeft de naam van de ‘nep nieuws war room' om valse informatie over inenting programma van het land van het bereiken van het publiek online te voorkomen.

Een team van elf experts surft bijna 24/7 op en is op zoek naar schadelijke gegevens, die volgens Einav Shimron, het hoofd van de informatieafdeling van het ministerie, ‘documenten met valse cijfers bevatten die zogenaamd afkomstig waren van de FDA (Food & Nutrition Services ), van Pfizer of andere farmaceutische bedrijven, die niet-bestaande beschrijven, of spelen met gegevens over de prevalentie van bestaande bijwerkingen. Er zijn documenten met het logo van het Ministerie van Volksgezondheid die volledig verzonnen zijn, of ‘citaten' die zogenaamd afkomstig zijn van ‘dokters uit het buitenland' ” met misleidende cijfers of advies.

Eerder deze week sloot Facebook een groep van 12.000 leden die banden hadden met een populaire rabbijn wegens het promoten van valse uitspraken over prikken en de Israëlische vaccinatiedrang.

Na het vinden van ‘nepnieuws' meldt de eenheid – die binnenkort zal worden gestimuleerd door nog zeven medewerkers – zich onmiddellijk bij het ministerie van Justitie, dat vervolgens contact opneemt met Facebook, en andere sociale mediaplatforms en hen vraagt ​​de inhoud te verwijderen. Groepen en pagina's worden meestal binnen 24 uur verwijderd, omdat het doel is om zo min mogelijk mensen de desinformatie te laten zien en te voorkomen dat deze viraal gaat, zei Shimron.

Maar het is een zware strijd, die vaak een Sisyphean-taak wordt voor de nepnieuws-cybereenheid, aangezien veel verwijderde anti-vaxxer-pagina's de volgende dag onder een iets andere naam verschijnen. Maar een nog groter probleem is dat niet alle sociale mediaplatforms ervoor kiezen om samen te werken met de Israëlische autoriteiten, waarvan de belangrijkste de gecodeerde berichten-app Telegram.

“Het bastion van bijna al het online nepnieuws is Telegram, en dat is waar we het grootste deel van onze monitoring starten”, zei Amit Goldstein, die de leiding heeft over de ‘nepnieuwsoorlogskamer', tegen Haaretz. “Wat op Telegram is geboren, bereikt snel Facebook, Twitter en YouTube.”

De enige manier waarop de eenheid kan reageren, is door clips, memes en andere kwaadaardige gegevens op Telegram op te sporen en deze te volgen naar andere sociale media en websites voor het delen van video's, zodat het daar op zijn minst kan worden verwijderd, zei Goldstein.

“Er zijn mensen [op het platform] met veel volgers die nepnieuws verspreiden, en we kunnen er niets aan doen” , betreurde hij.

Sinds de introductie in 2013 heeft Telegram in een aantal landen te maken gehad met beperkingen vanwege zijn onwil om samen te werken met autoriteiten in verband met extremistische inhoud en het gebruik van de gecodeerde stimulator door verschillende protestorganisatoren. De app werd tussen 2018 en 2020 geblokkeerd in Rusland, terwijl in januari een rechtszaak werd aangespannen in de , waarin werd opgeroepen om de app uit de App Store van Apple te verwijderen.

Eerder had Telegram jihadistische en extreemrechtse accounts verwijderd, evenals accounts die opriepen tot geweld, maar er zijn geen meldingen dat het zich richt op desinformatie over vaccins.

Het platform heeft steun gekregen van veel gebruikers die het zien als een van de laatst overgebleven bolwerken van vrije meningsuiting online. Volgens oprichter Pavel Durov werd Telegram vorige maand ‘s werelds meest gedownloade app te midden van hardhandig optreden tegen de supporters van Donald Trump door Twitter, Facebook en YouTube
.

Lees verder bij de bron:  RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
tanks 1545649765

De NAVO-chef suggereert gevechtstanks met zonnepanelen om te vergroenen

53e0d1474c53a914f1dc8460962a3f7f1d37d8f852547940762a72d6914c 640 lockdown

Winkeliers trekken lockdown niet meer: ‘Het vertrouwen is weg, we gaan 2 maart open!’