in ,

De stilte rondom de gesaboteerde kerncentrale te Doel

3389476231 8019fb6619 kerncentrale Doel e14184970786161

Overdrijven is een kunst die de media als geen ander beheersen. Sensatie verhalen als de millennium bug, de zure regen, de klimaatverandering, en thans de MH17 worden eindeloos herkauwd. Dit is iets dat we gewend zijn, het wordt echter pas echt eng als de media een sensationeel verhaal lijken dood te zwijgen. Dat is wat er nu aan de hand is. Laten we ons eerst tot de feiten beperken.

De reactor 4 van de kerncentrale Doel is stilgelegd naar aanleiding van een incident. De eigenaar van de centrale, Electrabel, zegt zelf het volgende:

Op dinsdag 5 augustus schakelde Doel 4 automatisch uit ten gevolge van een verlies van smeerolie aan de stoomturbine……. Na analyse bleek dat het incident zich heeft voorgedaan bij de leeglaatafsluiter van de smeerolietank die openstond, waarschijnlijk door een bewuste manuele handeling. ….Na de automatische uitschakeling van de reactor is gebleken dat één van de 3 pompen van de hulpvoedingswaterkring door een technisch defect onbeschikbaar was. Deze pompen dienen om water naar de stoomgeneratoren te voeren voor de afkoeling van de reactor. De overige 2 pompen volstaan ruimschoots om de afkoeling te garanderen. De reactor werd zonder verdere problemen in een veilige stilstand gebracht.

In Jip en Janneke taal: iemand heeft in een kerncentrale bewust iets gedaan waardoor 1 van de 3 pompen die de reactor afkoelen is gesloopt. Hij heeft de 2 andere pompen met rust gelaten waardoor het nog mogelijk was zonder verdere ellende de reactor uit te zetten.

Begin augustus is deze daad gepleegd, pas nu beginnen de autoriteiten voorzichtig de term terrorisme te gebruiken:

Het onderzoek naar sabotage in de kerncentrale Doel 4 volgt de piste van een mogelijke terreurdaad. Dat heeft directeur André Vandoren van het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) laten verstaan op RTL-TVi. ……. Volgens Vandoren wijst de interventie van het federaal parket in dit dossier erop dat de onderzoekers een terreurdaad vermoeden. “Indien het federaal parket zich bezighoudt met dit dossier, betekent het dat men in die richting gaat”, aldus de OCAD-topman.

In Jip en Janneke taal: een terrorist heeft een kerncentrale kapot proberen te maken.

Lees verder via zaplog.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2796637147 929085a728 cisco1

Belgacom, KPN en EU niet veilig dankzij virus Britse geheime dienst

f994e0a98e8b4638452e64f8f342d6bc

Failliete staat Oekraïne wil militaire begroting verdubbelen