in

De strijd tegen cash geld

4149529614 ba06fa56ef cash1

Al enige jaren lezen we verhalen over hoe de wereld afstevent op een geldloze maatschappij, maar dan niet zoals we zo vaak te lezen krijgen op alternatieve, en voornamelijk spiritueel getinte media. Neen, waar ik het over heb zijn de verwoede pogingen van overheden wereldwijd om geld een voornamelijk digitaal medium te maken. Zo konden we onlangs lezen dat in Italië cash transacties van boven de 30 euro worden verboden. Vorig jaar werden transactie boven de 50 euro al verboden en nu wordt dat bedrag dus verlaagt en dat alles onder de noemer om witwassen en betalingen met zwart geld moeilijker te maken.

Laten we wel wezen, dat is natuurlijk een goed argument. Zwart geld, criminaliteit en aanverwante zaken kosten ons als maatschappij een klein vermogen, maar de werkelijke vraag die we ons zouden moeten stellen is, hoe hoog de prijs is die we hiervoor moeten betalen, want zoals altijd kleven er twee kanten aan de medaille, want naast het feit dat in een cash loze maatschappij witwas praktijken moeilijker worden(Niet onmogelijk houd dat in uw achterhoofd) geeft het overheden en met name weer de banken een dermate grote controle over bevolkingen dat we ons af moeten vragen of dat wel wenselijk is en het doel de middelen heiligt.

Persoonlijk is mijn antwoord neen, want hoewel ik geen complot theorie aanhanger ben zie ik wel degelijk de verbanden met complot verhalen als “The Mark of the beast“, want in een cashloze maatschappij hebben overheden en banken de volledige controle over de mensheid. Ze bepaalt wie eet, leeft, drinkt en wie sterft en dat is een zeer zware verantwoordelijkheid in handen van personen waarvan we keer op keer hebben gezien dat deze hier niet mee om kunnen gaan.

Tot slot is er natuurlijk het feit dat het een complete groep uitsluit in de samenleving en dat zijn de ouderen, welke niet meer mee kunnen komen met de hedendaagse technologische ontwikkelingen. In mijn beleving is dat met name een groep die de afgelopen jaren reeds genoeg is gepakt door alle kabinetten die we de afgelopen 12 jaren hebben gehad. Dat is schandalig en moet ergens stoppen.

via UrubiN.

Photo by BlatantWorld.com cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4169557330 df320dc0d7 huis te koop1

Families en subsidies achter herstel op woningmarkt

3386591132 fb65c5814e aspartame1

Het schokkende verhaal achter de goedkeuring van “Aspartaam”