in , , ,

Hoelang kunnen wij nog betalen met contant geld?

In veel winkels wordt je aangekeken alsof je een soort misdadiger bent als je er op staat dat je contant wilt betalen.

De programmering van de bevolking verloopt vlekkeloos en nog even en dan kan je nergens meer contant betalen.

Het meest alarmerende aan de hele coronahoax is wel dat de bevolking zich zo gemakkelijk bang laat maken, al haar vrijheden laat afpakken en trots is op haar leiders die hen toch maar mooi beschermen tegen het kwade virus.

Het meest opvallende aan de coronahoax is dat de machthebbers achter de schermen zo ontzettend veel voordelen halen uit deze coronahoax dat je er met gemak een boek over zou kunnen vullen.

Al jaren en jaren schrijven wij over de War on Cash, oftewel de oorlog tegen contant geld, die al zover ging dat pinautomaten tegenwoordig “openingstijden” hebben. Maar, de lijkt contant geld het laatste zetje te geven.

We voelden natuurlijk de bui al hangen, want eerder kon je al zien in China dat mensen geen contant meer wilden omdat geld vies was en je erdoor besmet zou raken. Die Chinese houding vind je nu bij ons terug, maar nog vele malen erger.

We hebben deze week een test uitgevoerd bij Bruna waar we een goedkoop boek van 5 uit een bak buiten pakten en dat in de winkel gingen betalen met een briefje van vijf. De verkoper keek ons arrogant aan, sloeg het boek aan bij de kassa en zei: “Dan mag u nu gaan pinnen”. Toen wij aangaven dat we dit boek wilden betalen met een briefje van vijf kwam de opmerking: “Heeft u wel eens van het gehoord?”. Toen wij vervolgens zeiden dat hij dan het boek in zijn achterwerk mocht steken, begon hij al mopperend met veel omhaal een paar handschoen aan te trekken en pakte met een puntje van zijn vingers het briefje van vijf alsof het een explosief was.

Inmiddels stonden er meerdere mensen te wachten omdat het allemaal zolang duurde, en keken ons aan alsof we vreselijke misdadigers waren en toen wij de winkel uitliepen, hoorden wij in de achtergrond hoe de commentaren begonnen. Iedereen was het roerend met elkaar eens: “Wat een onverantwoordelijke mensen dat ze op deze manier anderen in gevaar durven brengen”.

Bovenstaande is eng, heel eng. De arme mensen (slaven) die vanaf nu in een totalitaire politiestaat wonen, “corrigeren” namens de hun medeburgers.

Wat tot nu toe niet lukte, zal waarschijnlijk met het coronavirus wel lukken en dat is het compleet afschaffen van contant geld in “De Strijd tegen het Virus”. Let op, hoe vaak je deze uitdrukking wel niet tegenkomt. Alles wat de overheid doet aan totalitaire maatregelen is geoorloofd in de Strijd tegen het Virus en een onderdeel daarvan is de strijd tegen contant geld.

Zoals de econoom Steve Forbes zegt, is de campagne om contant geld weg te halen uit de maatschappij niets anders dan het grijpen van de totale macht door de autoriteiten.

Een argument waarmee straks verregaande maatregelen tegen contant geld zullen worden genomen is dat een overheid door het gebruik van contant geld niet meer kan nagaan met wie een mogelijke coronabesmetter in contact is geweest. Met elektronische betalingen is dat allemaal na te gaan, ook voor het geval degene in kwestie zich niet meer kan herinneren met wie hij/zij allemaal in contact is geweest.

Voeg dit bovenop al de bestaande argumenten tegen het gebruik van contant geld en je voelt precies aan waar dit naartoe gaat. We hebben natuurlijk al de mantra's gehad van bestrijding , witwassen en criminelen. We zijn tot in den treure overvoerd met campagnes waarbij het gemak van digitaal betalen wordt onderstreept en daar bovenop krijgen wij toevallig ook nog te maken met een niet aflatende stroom …..

Lees verder bij de bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rellende ondankbare asielzoekers klagen over aardappelpuree: ‘Lijkt teveel op babyvoeding!’

Waarom is de WHO, met een lange lijst aan blunders, een ‘belangrijke partner’ van Nederland?