De timing is perfect: eindelijk heeft de VS een excuus om Iran aan te vallen

war 3038098 640 1

Zo makkelijk gaat dat (nou ja…) Niemand anders, geen enkel land behalve dan the usual suspects Israël en Saoedi Arabië, dat stond te popelen om Iran aan te vallen? Tot als bij wonder het perfecte excuus uit de hemel komt vallen.

Zo ongeveer letterlijk, d.m.v. drones vanuit buurland Jemen. Op zaterdag 14 september 2019 veranderde ‘ons’ hele wereldbeeld, toch? Kijk: bondgenoten van Iran vallen Saoedi Arabië aan!

We waarschuwden hier nog in juni jl. voor op Biflatie.nl. Hoed u schreven we, voor provocaties.

Al dan niet in scène gezet. Voorwendsels om alsnog Islamitisch Iran de oorlog te verklaren. Dat zal nu wel niet lang op zich laten wachten…

Perfecte timing

Na heel wat geknoei met een zogezegde aanval door Iran op westerse tankers, is het dus toch nog in orde gekomen. Geen hond die geloof hechtte aan deze claim vanwege de Trump administratie. Nochtans, ‘kijk mensen; we hebben er zelfs een filmpje van gemaakt! En een Iraans paspoort ‘gevonden’! Waarom geloven jullie ons dan niet?’

Beste lezers, we gaan hier niet ronduit beweren dàt dit een fake attack was. Door Houthi’s vanuit Jemen op de Saoedische olieraffinaderijen. Maar de timing is toch wel ideaal, nietwaar? Een excuus is vlug gevonden, schreven we ook al eerder. Kan natuurlijk ook toeval zijn…

Excuses

‘Trump versus Iran doet sterk denken aan het debacle dat Irak heet,’ schreven we hier op Biflatie. Herinner u dat Irans buurland Irak ook ‘dringend’ aangevallen moest worden. Het excuus hier waren zogenaamde Weapons of Mass Destruction (WMD). Die nooit gevonden werden. ‘Tja, zei de toenmalige president van de VS, George W. Bush, we waren er nochtans van overtuigd dat die er waren…’ Jaja, dat zal wel.

Jemen, de vergeten oorlog

Npofocus.nl: ‘Vanaf het begin van de oorlog in 2015 is het duidelijk dat er in Jemen veel internationale belangen spelen. Vooral de rol van Saoedi-Arabië, een land dat met wapens gesteund wordt door het Westen, mengt zich in het conflict. Eerst is er nog hoop dat het Westen oog zal hebben voor het leed, drie jaar later is het conflict alleen maar verergerd.’

En waarom heerst er oorlog in Jemen? ‘Het conflict in Jemen is een strijd van de bevolking tegen de machthebbers met als onderliggend probleem jarenlange onderontwikkeling als gevolg van slecht bestuur, vriendjespolitiek en corruptie. Inmiddels is het ook een burgeroorlog tussen het noorden en het zuiden.’

En Syrië dan?

M.a.w.: weer zo’n oorlog (vaker eufemistisch ‘conflict’ genoemd) die aangewakkerd wordt door buitenlandse machten. Net als in Syrië het geval is. Trouwens: wie heeft nog aandacht voor de oorlog daar? Wat in Jemen plaatsvindt sinds bijna vier jaar, wordt ook wel ‘de vergeten oorlog’ genoemd. De wereld had het te druk met wat in Syrië gebeurde. Nog altijd gebeurt. Maar ook over deze menselijke tragedie, wat er uitziet als een never ending story, melden de media niet vaak meer. Het is een patstelling waar grootmachten VS en Rusland tegenover mekaar staan. Hun ‘conflict’ uitvechtend op andermans bodem. En de bevolking lijdt verder… De oorlog in Syrië uitgelegd in 5 minuten:

Wie is er begonnen?

Trouwens: gesteld dat genoemde Houthi’s inderdaad de drones richting Saoedi Arabië aanstuurden. Zij hebben daarvoor de verantwoordelijkheid ook genomen, naar het schijnt. Laten we niet vergeten dat ook deze laatste de Houthi’s geregeld aanvalt. Amnesty.nl: Op 25 maart 2015 voerde een door Saudi-Arabië geleide coalitie boven Jemen luchtaanvallen uit tegen de Huthi-militie. Hiermee werd het gewapende conflict tussen beide partijen verder aangewakkerd.

Sindsdien heeft het conflict zich over het hele land verspreid. Er zijn gruwelijke mensenrechtenschendingen begaan, evenals oorlogsmisdaden, waardoor burgers ondraaglijk lijden.’ Die Houthi’s zijn bondgenoten van Iran. Maar moeten de VS, waarschijnlijk vergezeld van andere westerse landen (het VK?), daarom Iran binnenvallen? Of is er een andere reden?

Waarom de VS Iran haten

Dat gaat terug tot einde de jaren ’70, toen de Iraanse bevolking dictator Sjah Reza Pahlavi verdreven hadden. Deze was een zetbaas van de VS die zijn volk zwaar onderdrukte. De Sjah was aan de macht gebracht door een staatsgreep, gefinancierd door de Amerikaanse administratie. De Sjah was een dictator, maar een zogenaamde ‘goede’ dictator. Lees: één die door de VS gebruikt kan worden. Want jawel, zo zijn er twee soorten dictators. Goede, en slechte. Deze laatste wordt zo genoemd wanneer zij niét de VS als een hondje achterna loopt. ‘In april 1979 koos de Perzische bevolking per referendum (!) voor een islamitische republiek in plaats van de monarchie, wat het lot van de sjah definitief bezegelde.’

Oude plannen

De Amerikaanse ambassade werd bezet in 1979. Het werd een internationale crisis die wel 444 dagen duurde. Sindsdien groeit de haat van de Amerikaanse administratie tegen Iran, dat voor de Ajatollah’s Perzië heette. Het plan om Iran aan te vallen, binnen te vallen en te verwesteren, is sindsdien op tafel blijven liggen. De honger naar wraak moet gestild worden. Al duurt het 40 jaar. De havikken in de wisselende besturen van de VS wachtten hun tijd af. Waarschijnlijk tot zaterdag 14 september 2019. In kringen van wapenproducenten wordt vast weer danig in de handen gewreven. Werk aan de winkel!

De échte reden waarom de Iraanse regering dient afgezet

Ogenschijnlijk, pro forma, bedreigt Iran de wereld met haar ‘nucleaire ambities’. Die er al dan niet zijn. Maar dan nog: so what? Wie geeft de VS de toestemming om de politieman van de wereld te spelen? Om te bepalen wie wel (de vrienden) kernwapens mag bezitten en wie niet (de echte of vermeende vijanden)? Die dreiging is toch wat voornamelijk de Amerikaanse media (op enkele uitzonderingen na) de wereld inpeperen.

Sinds enkele jaren nu al. Maar wij menen dat er een heel andere reden is. Iran wendde zich immers af van de Amerikaanse dollar. Net als Irak voorheen deed. En Libië. Dus die regeringen, regimes moesten verdwijnen. Daarom ook zijn o.m. Rusland, China, Turkije, Venezuela de nieuwe vijanden. De Amerikaanse munt dient ten allen tijde verdedigd te worden! Ook manu militari.

Met die munt in de positie van ….

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stop 1565862261

Peiling: 70% Nederlanders wil geen islamitisch onderwijs meer, 59% wil helemaal geen religieus onderwijs

ontslag 1558475903

Er staat een horror-ontslagtsunami voor de deur