in , ,

De verslaafde wereld: Dealers Pfizer en Moderna verhogen prijzen Covid-vaccin

lachen 1567530522
KELLEPICS / Pixabay

Pfizer heeft de prijs van zijn Covid-19 vaccin met meer dan een kwart verhoogd en Moderna met meer dan een tiende in de laatste leveringscontracten voor de EU.

De groepen zullen dit jaar tientallen miljarden dollars aan inkomsten genereren door het sluiten van nieuwe overeenkomsten met landen die zich willen verzekeren van voorraden voor mogelijke herhalingsvaccins.

De prijs van Pfizer is gestegen van 15,50 naar 19,50 euro, volgens gedeelten van de contracten die door de Financial Times zijn ingezien. Moderna kostte eerst 19,00 en nu 21,50 euro per dosis, volgens het contract.

De ambtenaar zei dat de bedrijven hadden geprofiteerd van hun marktmacht en de “gebruikelijke farmaceutische retoriek” hadden gebruikt …. Vaccins werken dus hebben ze de ‘waarde’ verhoogd.”

verkoop vaccin

Pfizer verhoogde vorige week zijn indicatie voor de jaarlijkse inkomsten uit vaccins met bijna een derde tot 33,5 miljard dollar, nadat de verkoop van de prik in het tweede kwartaal bijna was verdubbeld.

Chief executive Albert Bourla zei dat de prijzen voor landen met een hoger inkomen “vergelijkbaar” waren, waarbij landen met een gemiddeld inkomen ongeveer de helft moesten betalen en landen met een lager inkomen de kostprijs moesten betalen.

Pfizer, dat de winst deelt met zijn Duitse partner BioNTech, verwacht de prijzen te kunnen ,,,,

Lees verder bij de bron: DissidentNL

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
drone flying under white sky

Politie als voyeur; houdt naturisten met drone in het oog! Willen we deze controle wereld wel?

biometrische controle

Afstaan vingerafdrukken voortaan verplicht voor nieuwe identiteitskaart