in

De VS beslissen zelf wie zij het land binnenlaten en trekken zich terug uit VN-vluchtelingenakkoord

screenshot 35

De Amerikaanse regering verklaart tegenover de : “Wij zullen beslissen hoe we onze grenzen het best beschermen en wie ons land mag binnenkomen”.  Het land zal niet langer meewerken aan de uitwerking van een globaal vluchtelingen- en migratieakkoord.

De Amerikaanse regering zal niet langer deelnemen aan de uitwerking van het globale vluchtelingen- en migratieakkoord van de VN, verklaarde de Amerikaanse vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties zaterdag in New York. Ze zou secretaris-generaal hierover geïnformeerd hebben. Als reden werd genoemd dat de betreffende het akkoord aangenomen Verklaring van New York “onverenigbaar” zou zijn met de - en vluchtelingenpolitiek van de .

De VS willen beslissingen in immigratiekwesties zelf nemen

De Verklaring van New York zou “talrijke bepalingen” bevatten die niet verenigbaar zouden zijn met de immigratie- en vluchtelingenpolitiek van de Amerikaanse regering en de “immigratieprincipes” van president Donald , verklaarde de Amerikaanse vertegenwoordiging bij de VN. Daarom zou Trump besloten hebben om een de deelname van de VS aan het proces van uitwerking van het globale akkoord te beëindigen.

De VN-ambassadrice van Trump, Nikki Haley, verklaarde dat de Amerikaanse regering vluchtelingen en in de hele wereld “royaal” zou blijven ondersteunen. Beslissingen in immigratiekwesties zouden de Amerikanen echter zelf willen nemen. “Wij zullen beslissen hoe we onze grenzen het best beschermen en wie ons land mag binnenkomen”, voegde Nikki Haley er aan toe.

Het “globale beginsel” van de Verklaring van New York zou daar “gewoon niet mee verenigbaar” zijn.

De VN betreurt de beslissing

De huidige voorzitter van de VN-vergadering, de Slowaak Miroslav Lajcak, betreurde Washington´s beslissing. “Migraties zijn een wereldwijd probleem, die een wereldwijd antwoord verlangen”, counterde hij volgens informatie van zijn woordvoerder. Met het oog op wereldwijde uitdagingen zou “multilateralisme het beste middel” blijven.

De voltallige vergadering van de VN had in september 2016 unaniem een intentieverklaring voor een betere bescherming van vluchtelingen en migranten aangenomen. In de juridisch niet bindende overeenkomst beloofden de 193 lidstaten o.a. een betere ondersteuning voor de landen die de meeste vluchtelingen opnemen.

De verklaring is bovendien de basis voor een globaal vluchtelingen- en migratieakkoord, dat eind 2018 gereed moet zijn.

De terugtrekking van de VS uit de VN-vluchtelingenovereenkomst komt, nadat de VN-veiligheidsraad zich in november herhaaldelijk met migratievragen bezighield.

Na de vluchtelingenpolitiek in Europa kwam sinds augustus de massale vlucht van de islamitische Rohingya-minderheid uit Myanmar naar Bangladesh in het middelpunt te staan. Een ander onderwerp was informatie over slavenmarkten in .

Bron:
www.epochtimes.de

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ing biflatie 1

ING witwaspraktijken: Bank sluist 100 miljoen euro weg voor Trustkantoor

subsidie

Nederland hangt aan elkaar van de ‘subsidie’