in

Democraten starten onderzoek naar mogelijke afzettingsprocedure Trump

trump 1547682357
geralt / Pixabay

Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft dinsdag formeel een vooronderzoek naar de mogelijke afzettingsprocedure van de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigd.

Pelosi, die eerder niets moest weten van een afzettingsprocedure, heeft nu wel haar steun uitgesproken voor dit proces. Daarnaast hebben 174 van de 235 Democratische afgevaardigden al laten weten achter een zogeheten impeachment te staan.

Trump reageerde na de persconferentie meteen op Twitter en noemde het besluit een heksenjacht.

Aanleiding voor het besluit is een melding van een klokkenluider van de Amerikaanse inlichtingendiensten over een telefoontje van de president aan zijn Oekraïense ambtsgenoot Volodymyr Zelensky van afgelopen juli.

Trump zou hem hebben verzocht om een corruptieonderzoek te starten naar Joe Biden en zijn zoon. Daarnaast meldden Amerikaanse media dat de president zou hebben gedreigd met het inhouden van geld dat bestemd was voor Oekraïne.

Biden maakt grote kans om de Democratische presidentskandidaat en dus Trumps politieke opponent te ….

Lees verder bij de bron: NU.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Brexit SQ

Remain, Brexit of … een einde aan neoliberalisme

c66c842ce22db122afb95703 640 euro1

Zeker 85 grote zorgbedrijven maken al 2 jaar ongebruikelijk veel winst