in ,

Zeker 85 grote zorgbedrijven maken al 2 jaar ongebruikelijk veel winst

c66c842ce22db122afb95703 640 euro1

Minstens 85 grote zorgbedrijven maken al minimaal twee jaar ongebruikelijk veel winst, blijkt woensdag uit onderzoek van de journalistieke platforms Pointer, Reporter Radio en Follow the Money.

“Dubbele zwarte cijfers schrijven is nergens voor nodig”, zegt minister van , Welzijn en Sport (VWS) in een reactie op het onderzoek.

Voor het onderzoek zijn de gedigitaliseerde jaarrekeningen onderzocht die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gebruikt. Die gegevens zijn openbaar.

Het gaat om bedrijven in de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en thuiszorg. In die sector zijn winstpercentages van 2 tot 3 gangbaar.

Minister De Jonge zegt in een reactie dat er “op zich niets mis is met winst”, maar volgens hem is het niet mogelijk om goede te leveren en tegelijkertijd zoveel over te houden.

Lees verder bij de bron: NU.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trump 1547682357

Democraten starten onderzoek naar mogelijke afzettingsprocedure Trump

plastic 1569391568

Bijna 75% van plastic producten en verpakkingen bevat toxische stoffen