in ,

Depressie is een onderdeel van het huidige tijdperk

48393033 8e805a8c74 depressief1

Nog steeds woedt in Amerika een depressie epidemie. Niemand praat erover, maar er is wel degelijk iets sinisters aan de hand. Het zou gaan om een chemische disbalans, maar dat is een grove leugen. Meer dan 30 miljoen Amerikanen slikken pilletjes om die zogenaamde disbalans op te heffen.

Het menselijk lichaam reageert met een oneindige wijsheid op prikkels van buitenaf en depressie is een van de antwoorden. Prikkels zoals incomplete voeding, te veel stress, te weinig beweging, te weinig zonlicht, te veel milieugiffen, te veel medicijnen, te veel en te snelle veranderingen.

Depressie is vaak een gevalletje ontstekingen. Al meer dan 20 jaar is dit terug te vinden in de wetenschappelijke literatuur, en in die zelfde literatuur is niets serieus substantieels terug te vinden over chemische disbalans. Niks laag serotonine, in tegendeel, een hoge serotonine spiegel lijkt verband te hebben met schizofrenie en autisme.

Antidepressiva kunnen het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam geniepig aantasten. Het blijkt dat antidepressiva de klachten op den duur zelfs verergeren. Om maar niet te spreken over leveraandoeningen, verhoogde kans op bloedingen, gewichtstoename, libido verlies, verlaging van cognitieve vaardigheden, verhoogde kans op zelfmoord en moord.
In de top 10 van gewelddadigheden hebben 5 te maken met antidepressiva. Het ergste van alles is dat antidepressiva veel en veel verslavender zijn dan alcohol en opiaten. Afkikken is onvoorstelbaar zwaar.

Antidepressiva genezen niet. De baat die sommige mensen zeggen te hebben is voor 82% gebaseerd op het placebo effect. In het verlengde daarvan ligt te stellen dat bijvoorbeeld verlegenheid een tekort aan alcohol is, hoofdpijn een gemis aan codeine. Zelfs de veronderstelde genetische component blijkt achteraf volkomen BS.

De meeste antidepressiva worden door huisartsen voorgeschreven, niet psychiaters. Zeven procent van de huisartsen bezoeken eindigt in het voorschrijven van antidepressiva en driekwart daarvan mist een duidelijke diagnose.

Veel psychische problemen hebben wel degelijk een lichamelijke oorsprong, maar niet de hersenen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de schildklier, het bloedsuiker gehalte, darmflora, hormonen, het afweersysteem, milieugiffen.
Logisch om depressies aan te pakken met voeding (gezonde vetten, minder suiker, melk, gluten), b-vitamines, probiotoca (darmflora), met geen fluoride toevoeging in het drinkwater, niet slikken van statines en paracetamol, geen luchtjes toevoegen aan cosmetica en wasmiddelen, meer beweging, frisse lucht, zon…

Depressie is een natuurlijke reactie op ‘onnatuurlijke’ prikkels.
[noot: Depressie kan ook en reactie zijn van mensen die al dan niet terecht geen uitweg meer zien. Failliet gaan aan een starre bank, ontslagen worden na tientallen jaren trouwe dienst, geen raad weten met indrukken opgedaan in oorlogen, is bijvoorbeeld nogal heftig]

Meer

Lees verder via de Bron: #zaplog

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15857168437 5584fc293a data breach

Databeveiliging gemeenten zo lek als een mandje, maar wie lost het op?

Zbigniew Brzezinski

Obama’s Brzezinski: Het is makkelijker om 1 miljoen mensen te doden dan ze te controleren