in , , , ,

Deutsche Bank neemt 20 ton goud in beslag van Venezuela

De grootste geldschieter van Duitsland, Deutsche Bank, heeft de controle over 20 ton van Venezuela als onderpand overgenomen nadat Caracas in gebreke was gebleven op een goudovereenkomst met een waarde van USD 750 miljoen.

De inbeslagname komt als onderdeel van een deal tussen de Bolivariaanse Republiek en de geldschieter al in 2016, zo meldt Bloomberg. Onder de voorwaarden van de overeenkomst ontving Venezuela een contante lening van Deutsche Bank en stak 20 ton goud als onderpand op.

Tegen de huidige marktwaarde is 20 ton goud bijna $ 1,3 miljard waard.

Door sancties getroffen Venezuela kampt de afgelopen jaren met de ergste economische in de van het land.

De economische neergang, gepaard gaande met een scherpe recessie, hyperinflatie en een toenemend tekort aan basisgoederen, is aanzienlijk geïntensiveerd door politieke onrust, nog verergerd door de voortdurende druk van de VS. De eerste deal zou in 2021 aflopen, maar werd eerder afgewikkeld vanwege gemiste rentebetalingen, volgens niet nader genoemde bronnen sluit het probleem, zoals geciteerd door het bureau.

De Latijns-Amerikaanse natie is de afgelopen jaren onderworpen aan strenge Amerikaanse sancties. Het Witte Huis stelde beperkingen in op de olie-export van Venezuela, de belangrijkste bron van inkomsten van het land, evenals op de goudhandel, waardoor het moeilijk is om gewonnen goud in het buitenland te verkopen.

De VS namen naar verluidt $ 7 miljard aan activa in beslag die eigendom waren van het staatsoliemaatschappij PDVSA en haar Amerikaanse dochteronderneming Citgo, nadat Washington volledige steun had verleend aan de zelfbenoemde ‘interim-president’ Juan Guaido.

In januari blokkeerde de Bank of England de pogingen van Venezuela om $ 1,2 miljard aan goud op te halen dat in zijn kluizen was opgeslagen. Caracas bezit een deel van zijn goudreserves in Londen.

De laatste standaard op de overeenkomst met de Duitse geldschieter komt maanden na het falen van Venezuela om een ​​deadline te halen om goud terug te kopen van de internationale bankgigant Citigroup voor bijna $ 1,1 miljard.

Lees verder bij de bron: RT Business News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Westerse Wereld in Verval
1 jaar geleden

Dit is werkelijk niet te geloven … dit verzin je niet …

Venezuela is het land met de hoogste bewezen olievoorraad. Meer dan wat de Arabieren hebben. Niets is meer logisch dan dat de Venezuela staatsbank geld uitgeeft met de olie als onderpand. Maar dat is blijkbaar niet wat er is gebeurd maar daar zal de VS wel achter zitten.
Nu steunt de VS een niet gekozen president en zet Venezuela onder druk. Iets wat de wereld criminele VS helemaal niet mag doen en limiteert de hoeveelheid olie die Venezuela mag exporteren … Laat de VS nu eens haar eigen problemen oplossen !!!
Dit is niets minder dan een terroristische daad (een van de vele waarin de VS is betrokken).
Venezuela heeft goud gestald in de UK (moet je nooit doen, want dat land is zo mogelijk nog meer corrupt dan de VS). En de UK weigert dat goud terug te geven.
Nu zit Venezuela verlegen om liquide middelen en heeft vervolgens geld geleend van Deutsche bank die dat geld via fractionele reserve heeft geprint. Dus boeken aan credit kant en geld vers printen. Niet meer dan een administratieve handeling zonder enige tegenwaarde … En daarvoor krijgt Deutsche bank 20 ton goud als onderpand ….
Deutsche bank zit dicht tegen faillissement en kan die 20 ton goud extreem goed gebruiken als middel tegen faillissement. Vraag is alleen wat er gebeurd als Deutsche bank alsnog in faillissement geraakt … Het zou zo maar kunnen gebeuren dat Venezuela dan zijn goud kwijt is …

In wat voor wereld leven wij eigenlijk???

Weer gefopt! Energierekening blijft flink hoger ondanks daling tarieven

De opwarming die nog steeds niet wil komen: Klimaatwet of klimaatsharia?