in , , , ,

Deutsche Bank neemt 20 ton goud in beslag van Venezuela

De grootste geldschieter van Duitsland, , heeft de controle over 20 ton goud van Venezuela als onderpand overgenomen nadat Caracas in gebreke was gebleven op een goudovereenkomst met een waarde van USD 750 miljoen.

De inbeslagname komt als onderdeel van een deal tussen de Bolivariaanse Republiek en de geldschieter al in 2016, zo meldt Bloomberg. Onder de voorwaarden van de overeenkomst ontving Venezuela een contante lening van Deutsche Bank en stak 20 ton goud als onderpand op.

Tegen de huidige marktwaarde is 20 ton goud bijna $ 1,3 miljard waard.

Door sancties getroffen Venezuela kampt de afgelopen jaren met de ergste economische crisis in de van het land.

De economische neergang, gepaard gaande met een scherpe , en een toenemend tekort aan basisgoederen, is aanzienlijk geïntensiveerd door politieke onrust, nog verergerd door de voortdurende druk van de . De eerste deal zou in 2021 aflopen, maar werd eerder afgewikkeld vanwege gemiste rentebetalingen, volgens niet nader genoemde bronnen sluit het probleem, zoals geciteerd door het bureau.

De Latijns-Amerikaanse natie is de afgelopen jaren onderworpen aan strenge Amerikaanse sancties. Het Witte Huis stelde beperkingen in op de olie-export van Venezuela, de belangrijkste bron van inkomsten van het land, evenals op de goudhandel, waardoor het moeilijk is om gewonnen goud in het buitenland te verkopen.

De VS namen naar verluidt $ 7 miljard aan activa in beslag die eigendom waren van het staatsoliemaatschappij PDVSA en haar Amerikaanse dochteronderneming Citgo, nadat Washington volledige steun had verleend aan de zelfbenoemde ‘interim-president' Juan Guaido.

In januari blokkeerde de Bank of England de pogingen van Venezuela om $ 1,2 miljard aan goud op te halen dat in zijn kluizen was opgeslagen. Caracas bezit een deel van zijn goudreserves in .

De laatste standaard op de overeenkomst met de Duitse geldschieter komt maanden na het falen van Venezuela om een ​​deadline te halen om goud terug te kopen van de internationale bankgigant Citigroup voor bijna $ 1,1 miljard.

Lees verder bij de bron: RT Business News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weer gefopt! Energierekening blijft flink hoger ondanks daling tarieven

De opwarming die nog steeds niet wil komen: Klimaatwet of klimaatsharia?