in ,

Dit doet inflatie met honderd gulden

By De Nederlandsche Bank (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Het economisch beleid van de centrale banken betreft structurele sabotage. U twijfelt aan deze uitspraak? Marketupdate.nl schrijft het voor u uit:

Gaan we uit van de officiële inflatiecijfers, dan mogen we veronderstellen dat je in 1970 met een briefje van honderd gulden evenveel kunt kopen als met €196,23 in 2015. Dat is meer dan vier keer zoveel als de €45,38 die je tot en met vandaag kon krijgen bij de Nederlandsche Bank. Tussen 1970 en 2015 is dus 75% van de waarde van dit bankbiljet verdampt.

Maar het wordt nog fouter als je even verder kijkt:

Hoe groot is het waardeverlies gemeten in grammen ? Rekenen we [100 gulden in 1970] om naar grammen, dan komen we uit op een gewicht van 23,85 gram goud …  Zou je [nu €45,38 ] willen omzetten in goud, dan kom je bij de huidige goudprijs van €38,47 per gram niet verder dan 1,18 gram. U leest het goed, gemeten in grammen goud is de waarde van het honderd gulden bankbiljet in de afgelopen 46 jaar met 95% gedaald.

De Nederlandse valuta is sinds 1970 gezakt in waarde tot wel 95%… Eén keer raden waar die 95% naar toe is gegaan?

Het beleid van centrale banken heeft inderdaad effect, maar werkt zeer zeker niet stabiliserend, het is een beleid van structurele sabotage.

(Een fijne gedachte voor uw pensioenspaargeld, extrapolerend is dat over zeg tien jaar dus ook 20% minder waard!)

Lees verder via Bron: Lang Leve Europa!

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoogleraar: “De NAVO is één van de gevaarlijkste organisaties ter wereld, zo niet de gevaarlijkste”

EU: Hoe ons een oorlog wordt opgedrongen