in , ,

Dit krijg je door de macht aan verzekeraar te geven, Huisartsen: in wurggreep zorgverzekeraars

De overgrote meerderheid van de huisartsen durft de contracten die ze van voorgelegd krijgen niet af te wijzen. Dat blijkt uit een enquête die de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft gehouden onder haar achterban: 92 procent van de deelnemers aan de enquête voelt zich gedwongen te tekenen.

De voornaamste reden daarvoor is de  voor onvoldoende inkomsten. Verder geeft een deel van de huisartsen aan zich onder druk gezet te voelen door de zorgverzekeraars. In de regio's waar VGZ de grootste is, heeft een groot aantal huisartsen wel geweigerd een contract te tekenen.

De LHV heeft de 5500 praktijkhoudende huisartsen onder haar leden ondervraagd. Van die groep hebben er 1750 geantwoord. De enquête is gehouden na de weigering van een grote groep huisartsen om het contract van zorgverzekeraar VGZ te tekenen.

‘Maar liefst 92 procent van de huisartsen is bang om het contract niet te ondertekenen'

Peter Vonk uit heeft “uit financiële noodzaak” het contract van zijn zorgverzekeraar getekend. “We moeten wel. We hebben in onze praktijk twintig mensen in dienst. Die moeten betaald worden. Zonder contract loop je een deel van je inkomsten mis.”

Lees verder via NOS.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kanker scr€€ning blijkt nul levens te redden

Nederland kiest voor staats terreur…..