in

Dit verbijsterende artikel over Osama bin Laden verscheen 20 jaar geleden

breaking news today they ve killed a dead man

Op 6 december 1993 verscheen er een opmerkelijk artikel in de Britse krant The Independent. Het stuk is getiteld ‘Anti-Sovjetstrijder met zijn leger op weg naar vrede'.

Nadat Osama bin Laden met de moedjahedien tussen 1979 en 1989 had gevochten tegen de Sovjetinval in , ontvluchtte hij zijn manschappen en geld en reisde hij af naar om zich bezig te houden met publieke werken.

Toen Bin Laden werd gevraagd naar militante trainingskampen zei de Saoedische ondernemer: “Ik ben een bouwkundige en landbouwkundige. Als ik hier in Soedan trainingskampen had, zou ik mijn werk niet kunnen doen.”

De koninklijke Arabische moedjahedien, die in Afghanistan zij aan zij vochten met Bin Laden, werden voornamelijk gefinancierd, bewapend en getraind door de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië. President Reagan noemde deze moedjahedien vrijheidsstrijders, die de principes van onafhankelijkheid en vrijheid verdedigen en de basis vormen van wereldwijde veiligheid en stabiliteit.

In Soedan voltooide Bin Laden de snelweg tussen Port Soedan en de hoofdstad Khartoem. “We hebben zo lang op deze weg gewacht,” zei een sjeik. “We hebben gewacht totdat we iedereen hadden opgegeven en toen kwam Osama bin Laden.”

Lees verder via Niburu.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sfera con sfera vaticaans museum

Wereld op zijn kop : Vaticaan ontkent verantwoordelijkheid misbruik wereldwijd

Wetenschappelijk bewijs dat we onszelf kunnen genezen