in , , , ,

Het begint vorm te krijgen: We worden steeds intensiever in de gaten gehouden

4967176153 ebe7d00618 big brother

Wat hebben jullie de afgelopen maanden gelachen om al die sneue types die denken dat de door Joden aangestuurde wereldregering de eigen bevolking gaat onderdrukken en bespioneren door bij iedereen chips van Bill Gates te implanteren onder het mom van een vaccin voor een verzonnen pandemie.

Deze week is het gezondere deel der natie het lachen vergaan. Of, anders gezegd: zullen de voornoemde liefhebbers van alternatieve feiten in hun vuistje lachen. Want zij hebben het gelijk aan hun kant…

…dat de overheid de bevolking steeds intensiever in de gaten houdt, ja, dat werd deze week weer eens ondubbelzinnig aangetoond.

Bits of Freedom vatte het sentiment in één tweet goed samen: een ochtend vol kippevel.

De privacyorganisatie reageerde op de even toevallige als ongelukkige samenballing van (technologische) nieuwtjes die allemaal gretig aan de privacy knabbelen:

  • de Amerikaanse dienst NSA blijkt Nederland te bespioneren vanuit Denemarken;
  • de Nederlandse politie koopt nog meer drones die gaan helpen bij het surveilleren;
  • Nederland heeft de primeur met slimme camera’s die registreren of je achter het stuur aan het appen bent;
  • Grapperhaus wil een groot digitaal register aanleggen waarin alle tweedehands spullen en personen die ze aanbieden verplicht worden opgeslagen
  • het Nederlandse leger heeft een experimenteel datacentrum opgetuigd dat het onlinegedrag van Nederlanders in kaart brengt….

….De berichten van deze week tonen aan dat de gevreesde dystopische toekomst altijd weer een stuk dichterbij is dan we denken.

Vorige week zaterdag constateerde recensent Bo van Houwelingen nog in de Volkskrant dat er de laatste tijd in Nederland ‘opmerkelijk veel toekomstromans’ verschijnen die ergens rond 2050 spelen en waarin een big-brotherachtige overheid in de weer is met drones en ander hightech speelgoed.

En waarbij de hoofdpersonen gevangen zitten in een kil systeem van vergevorderde technologie.

Haal daar maar dertig jaar af. We zitten er nu al …..

Lees verder bij de bron: Privacynieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
global reset 05a

President van Canada over The Great Reset en Agenda 2030

bio

De gevangenismuren worden op dit moment om ons heen gemetseld