in ,

Druppel op gloeiende plaat: Shell betaalt ‘fors’ voor opruimen vervuilde Nigerdelta

2528783826 1e611a8a8a shell oil

gaat de olievervuiling opruimen in een zwaar vervuild gebied in de Nigeriaanse Nigerdelta. Het concern draagt de kosten, die op 150 tot 500 miljoen dollar worden geschat (134 tot 446 miljoen ). Het werk kan tien jaar duren.

Het is voor het eerst dat in de Niger-delta, een van de vuilste gebieden ter wereld, een dergelijke overeenkomst is gesloten.

Het akkoord werd donderdagavond getekend in Port Harcourt in de Nigerdelta. Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking maakte het nieuws bekend op de site van haar ministerie.

Bodo werd in 2008 en 2009 getroffen door olielekkages door operationele fouten van Shell en het illegaal aftappen van olie. In januari trof Shell al een regeling voor een schadevergoeding aan de Bodogemeenschap en verplichtte het zich tot een betaling van 70 miljoen euro.

De lekkages in Bodo zijn maar een klein deel van de eindeloze reeks olielekkages in de uitgestrekte delta. Die lekkages gaan nog steeds door.

Lees verder via: de Volkskrant

Photo by Atli Harðarson cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Xenon hall thruster

Sneller dan het licht: Heeft NASA per ongeluk een warpveld opgewekt?

16374126025 51408b0624 eu

Europarlement is al jaar met betaald verlof