in ,

Dubbel genaa*d: Huizenverkopers betalen verplicht mee aan starterslening

105966242 3eacaf4471 verkocht1

Een onaangename verrassing voor mensen die eindelijk hun huis hebben weten te verkopen. In veel gemeenten moeten zij meebetalen aan de starterslening waarmee de koper zijn huis financiert. En dat bedrag kan oplopen tot duizenden euro’s. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Voor mensen die voor het eerst een huis kopen is er de starterslening, een regeling van de overheid om de huizenmarkt te stimuleren. Die lening is vaak het laatste zetje in de rug van starters om een huis te kopen. De leningen worden gefinancierd door het Rijk en de gemeenten. Maar in een aantal gemeenten draait de verkoper ook gedeeltelijk op voor de starterslening. Verkopers worden verplicht een deel van de opbrengst van hun huis af te staan aan de gemeenten.

ZIE OOK: Bekijk of je in jouw gemeente moet bijbetalen voor eenstarterslening (let op: in deze lijst staan 46 gemeenten)

In Breda moeten huizenverkopers bijvoorbeeld 1 procent van de koopsom afdragen aan de gemeente. De gemeente doet dit ‘om dit fenomeen kostenneutraal te houden’. In Apeldoorn dragen verkopers standaard 1250 euro af aan de gemeente.

Dwang

Verkopers van huizen staan met de rug tegen de muur, want als ze weigeren te betalen, verstrekt de gemeente de starterslening niet en gaat de verkoop niet door.

 

Lees verder via RTLnieuws

Foto via rhodes cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6875893248 07146d1191 twitter buy1

Handig met telkens die gehackte accounts: “Internetbankieren? Ik tweet je wel even.”

1877517607 a96aed1ee1 hack1

Terugkijk tip: Tegenlicht – Zero days