in ,

Duits onderzoek naar kindermisbruik onthult 243 daders en 300 slachtoffers in katholiek bisdom Keulen

misbruik 1550506328
Alexas_Fotos / Pixabay

Na vijf maanden onderzoek zijn honderden vermeende kindermisbruikers en slachtoffers geïdentificeerd in een onafhankelijk rapport van 800 pagina's over misbruik in het rooms-katholieke aartsbisdom Keulen, , dat tientallen jaren beslaat.

Volgens het onderzoek werden maar liefst 243 leden van de geestelijkheid en leken geïdentificeerd als misbruikers van minderjarigen, met ongeveer 50% van de incidenten – tussen 1946 en 2018 – met seksueel geweld en 55% met kinderen onder de 14 jaar. Er werden ook 300 slachtoffers geïdentificeerd – de meerderheid was mannen en mishandeld vóór 1975 -.

Ten minste twee geestelijken zullen na het rapport uit hun functie worden ontslagen en verschillende “hoge kerkfiguren” worden ervan beschuldigd hun plicht te hebben geschonden en geprobeerd de beschuldigingen te verdoezelen.

Het aartsbisdom Keulen gaf opdracht aan het Duitse advocatenkantoor Gercke Wollschläger voor het rapport, dat gedurende 5 maanden werd samengesteld aan de hand van interviews met de betrokkenen, nadat het werd beschuldigd van het onderdrukken van eerdere rapporten over historisch kindermisbruik.

Kardinaal Rainer Woelki zei dat de gerapporteerde incidenten  hem ” diep raken ” , en voegde eraan toe: ” Geestelijken maken zich schuldig aan het plegen van geweld tegen mensen die aan hen zijn toevertrouwd, en in veel gevallen zonder daarvoor gestraft te worden. “

Hij zei dat het “nog erger” was dat veel van “degenen die door dit geweld waren getroffen” moeite hadden gedaan om “serieus genomen en beschermd” te worden, voordat hij de eerste behandeling van beschuldigingen een “dekmantel  noemde .

De eerste resultaten en officiële “gevolgen van het rapport” worden op 23 maart formeel gepresenteerd .

In februari werden Duitse nonnen die blijkbaar tot hetzelfde katholieke aartsbisdom Keulen behoorden, beschuldigd van het ‘verhuren' van weesjongens aan zakenlieden en geestelijken in de jaren '60 en '70 voor ‘gangbangs en orgieën' , aldus een bericht dat door de media werd gezien. dat werd onthouden aan het publiek.

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bananenrepubliek2

1+1+1+1 = Verkiezingen zijn zwaar beïnvloed: “Dit is zorgwekkend”

wef

Gaat Kaag truc uithalen over links om Rutte te passeren? VVD en D66 dragen allebei een verkenner voor